Grei jubler for scoring borte mot Røa 2 i 2024-sesongen Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Lite endringer i avdeling 2

2. divisjon avdeling 2 ga lite endringer i den siste serierunden før sommerferien.

Porsanger - Kongsvinger: 3-3 (1-1)

19 minutter tok det før gjestenes Tale Buvarp satt inn kampens første scoring, men Porsanger utlignet dog kun elleve minutter senere ved Kamilla Høybakken. I andreomgang var det vertene som først fant nettmaskene. Stine Elise Nygård Osmundsen sendte Porsanger opp i 2-1, før Kongsvinger utlignet til 2-2 ved Ingrid Hellerud Ihlebekk kun to minutter senere. Ihlebekk snudde så kampen og satt inn 2-3 på et straffespark etter 79 minutter, men Porsanger ga seg ikke og tre minutter før full tid fikk de og straffe. Den satt Sunniva Austigard Petersen i mål og kampen endte med 3-3.

Frigg - Sogndal: 1-3 (0-0)

Det ble målløst før hvilen på Tørteberg i Oslo, men i andreomgang skulle det virkelig smelle. Først tok Sogndal ledelsen ved et selvmål, før Emilie Finnevolden Gooderham utlignet til 1-1 på et straffespark. Derfra og ut var dog Sogndal best og etter scoringer fra Anna Grindhaug og Julie Slattum Pettersen endte det med 1-3 i Oslo.

Vålerenga 2 - Sarpsborg 08: 3-2 (0-0)

Også på Valle ble det en målløs førsteomgang, men etter hvilen tok det virkelig fyr. Stortalentet Moa Felicia Alvestad-Rupar sendte gjestene i føringen 66 minutter ut i kampen, men vertene slo hardt tilbake. Først utlignet Tuva Braathen Fredriksen til 1-1, før Linnea Nærø Wang og Malene Eide Fredø scoret hvert sitt og Vålerenga ledet med to. Like før slutt scoret Julia Charlotte Tveter Arnesen 3-2-scoringen på et straffespark, men Vålerengas rekrutter tok med seg alle tre poengene etter en 3-2-seier.

Bjørnevatn - HamKam: 0-4 (0-1)

I nord var det ubeseirede HamKam som var best. Madelen Dahlstrøm sørget for at gjestene ledet til pause, men etter hvilen rullet det inn. Dahlstrøm doblet først, før Nathalie Rønquist Jørgensen økte til 0-3. På overtid fullførte Dahlstrøm hattricket sitt og sørget for at HamKam vant hele 0-4.

Røa 2 - Grei: 0-3 (0-1)

På Røabanen jobbet Røarekruttene iherdig mot serieleder Grei, men like før pause fikset Emilie Lein borteledelse. Etter hvilen fortsatte det samme kampbildet, men Røa 2 sto imponerende imot. Til slutt glapp det dog. Kamilla Børve Nygård satt inn 0-2, før Kristine Gulbrandsen fastsatte sluttresultatet til 0-3 på en perfekt slått corner fra Tine Celine England Karstensen like før slutt.

Toppscorer og råtass

På toppscorerlistene er det HamKams Julie Heggelund som troner alene på topp medti scoringer på syv kamper (HamKam har to kamper tilgode på resten av lagene). Bak henne følger HamKams Madelen Dahlstrøm med sine syv scoringer og Greiduoen Celina Opland Smith og Emilie Lein med seks scoringer hver.

På råtasslistene er det Porsangers Sunniva Austigard Petersen som troner øverst med et rødt og to gule kort. Bak henne finner vi Kongsvingers Aurora Skjelbreid Ellingsen og Bjørnevatns Anna Ingerøyen Hansen med hvert sitt røde og hvert sitt gule kort. Også Røa 2s Tiril Hagerup Solberg har et rødt kort, men ingen gule. Greis Kristine Gulbrandsen står med flest gule med sine fire gule kort. Hun må dermed stå over neste kamp mot Frigg.

HamKam - Sogndal: Utsatt kamp

Denne kampen har blitt flyttet fra 4. serierunde til lørdag 22. juni klokken 13:00.

Kongsvinger - HamKam: Utsatt kamp

Denne kampen har blitt flyttet fra 3. serierunde til torsdag 27. juni klokken 19:30.