Larvik med seier i toppkampen mot Fana

Det var en spennende kamp som ventet mellom vertene Fana hÅndball og Larvik. Begge lagene ligger i toppen av årets Rema 1000-ligaen.

Begge klubbene kom til oppgjøret med en god start på sesongen. Fana Håndball har de siste ukene også kvalifisert seg til gruppespilleti Europa.

Jevnt mellom lagene før pause
Lagene fulgte hverandre tett denne søndagen de første ni minuttene av oppgjøret, før Larvik stakk i fra.  Maja Furu Sæteren satte inn 5-5. Gjestene stikker litt i fra, men Fana Håndball kommer tilbake da Sara Berg setter inn 9-9 etter gode 16 minutter. Etter 27 minutter setter Marte Haaland inn 13-13. Etter dette er det gjestene som stikker fra med noen mål.

Mie Elen Rakstad setter omgangens sist mål, noe som gir Larvik ledelsen 16-13 halvveis. Det som i 27 minutter hadde vært en jevn omgang ga Larvik en fin  luke til hvilen.

Gjestene åpnet best
Etter seks minutter av andre omgang har Larvik opparbeidet seg en ledelse på fem mål da Heidi Løke setter 20-15. Etter dette er det bare Fana de neste minuttene. Laget scorer like godt de neste fem, så da Sara Berg setter sin scoring etter gode elleve minutter står det 20-20.

Lagene følger hverandre tett etter dette og da Celine Solstad setter inn 25-25 med under ni minutter igjen på klokken er publikum på over 350 klar for en spennende innspurt. Med under to minutter igjen setter Oda Cathrine Mastad inn 28-28. Som i den første omgangen er det Larvik som er hvassest. Dermed hjelper det lite at Aurora Kjellevold Hatle setter inn kampens siste mål til Fana Hådball. Gjestene vinner kampen med 30-29.

Larvik klatrer dermed til andreplass på tabellen, tre poeng bak serielederen Vipsers. Laget fra Kristiansand har også noen kamper tilgode på Larvik. Fana Håndball tar juleferie på en 6.plass. For hjemmelaget satte Sara Berg  inn flest med sine syv mål, mens Maja Furu Sæteren nettet det samme for Larvik. Under litt bilder. Album kommer.