Bilder fra J17-EM-kvalifiseringen mellom Norge og Wales i Sandnes. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Kun uavgjort for Norge, men EM-håpet lever

Norge ledet frem til 72. minutt, men måtte ta til takke med ett poeng mot Wales. Nå må J17-landslaget slå Sverige i siste kamp søndag for å være sikret EM-plass.

Norge startet best mot Wales og tok komandoen fra start. I den første omgangen hadde Wales kun et farlig angrep gjennom 45 minutter, mens Norge hadde angrep på angrep, dog uten å lykkes altfor bra på siste tredel.

Likevel kunne Norge juble først da Henny Thorhallsson sendte i vei et langskudd som gikk opp i lengste hjørnet. 1-0 til Norge og det sto seg til pause.

Etter hvilen var det et helt annet kampbilde. Wales tok fullstendig over og hadde flere gode muligheter gjennom omgangen.

Først 72 minutter ut i kampen satt den for Wales. Et frispark på rundt 30 meter ble skutt bra og fant nettet bak den norske målvakten. 1-1 ved Elena Cole og lagene var like langt.

Begge lag jaktet seiersmålet mot slutten, men ingen av lagene lyktes foran mål. Dermed endte det med 1-1.

Det betyr at det er helt åpent om hvem som tar seg til EM foran den siste kampdagen på søndag.

Om Norge slår Sverige, så er de norske jentene i EM, så alt er fortsatt i egne hender.