Alle Toppserielagene under Kick off 2022. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Kommentar: Tabelltips med en vri

Årets Toppserie er inndelt i flere deler og det første starter med et grunnspill. Vi velger derfor å vente med et tabelltips, men tar en kort gjennomgang av hvem vi tror havner i hvilket sluttspill, og en gjennomgang av våre tanker om sluttspillsmodellen og årets sesong.

Med grunnspill og to sluttspill for de forskjellige Toppserielagene har Kvinneidrett.no valgt å sette opp et enkelt tabelltips i samarbeid med Støtt Norsk Kvinnefotball.

For flere lag blir det i år 18 rene treningskamper da poengene og målforskjellen fra grunnspillet rett og slett skal strykes når vi kommer til september. Kun i topp fire får man en gevinst fra selve serespillet. Førsteplass tar med seg seks poeng, andreplass fire poeng, tredjeplass to poeng og fjerdeplass null poeng når man går inn i sluttspillet.

Topp fire skal der spille en dobbel serie mot hverandre og topp to etter sluttspillet får plass i neste års Champions League-kvalifisering. I bunn seks strykes alt de har gjort og de får med seg topp to fra 1. divisjon inn i et sluttspill hvor det spilles enkel serie. Der får de syv kamper (hvem som får fire hjemme trekkes).

Dette gjør at klubbene som forventes å ligge i bunn seks har en annen tilnærming til sesongen i år. Klubbene sparer inn frem mot sommeren og kan bli seende ut som helt andre lag når høsten kommer i større grad enn tidligere. Du kan faktisk tape 18 strake kamper uten at det betyr noe.

Lagene kan nemlig plutselig hente inn et par sterke utenlandske spillere til de siste kampene og snu opp ned på en eventuell grunnserietabell.

Samtidig er det et nøkkelår for 2.divisjon. Åtte avdelinger skal gjøres om til to og det er flere rekruttlag som er interessert i å bli med i den nye 2.divisjonen. Blant annet Stabæk har, med rette, uttrykket at de kan komme til å satse hardt på 2.divisjon og heller stille svakere lag i Toppserien for å sikre en plass i topp fire i 2.divisjon. Dette mener vi er helt fair fra deres side og vi har full forståelse for tankegangen.

Sluttspillet for de nederste lagene vil til syvende og sist kun handle om å holde plassen i Toppserien. De to dårligste lagene spiller i 1.divisjon året etter, mens det tredje siste laget spiller kvalifisering mot vinneren av sluttspillet i 1.divisjon for den siste plassen i Toppserien.

Alt dette gjør igjen at et tabelltips for grunnserien er bortkastet tid. Vi gjør det bare enkelt og greit med å dele inn i to og tipper hvem som havner i hvilket sluttspill. Deretter kommer vi tilbake med et tabelltips når man vet hvilke lag som spiller hvor.

Samtidig skal det nevnes at det kun for topp fire har en betydning hvilken plass de kommer på, så disse lagene vil nok stille sterkt hele veien for å prøve å sikre seg mest mulig poeng inn mot sluttspillet.

Saken fortsetter under annonsen.

[annonse]
Vi ønsker lagene lykke til med en lang og god sesongoppkjøring og gleder oss til sesongstart helgen 10./11. september (om i underkant av et halvt år).

Vi kommer for øvrig tilbake med videointervjuer med samtlige lag i løpet av fredagen og lørdagen.

Vårt tabelltips:

Topp 4: Brann, LSK Kvinner, Rosenborg og Vålerenga

Bunn 6: Arna-Bjørnar, Avaldsnes, Kolbotn, Lyn, Røa og Stabæk

*Vi har satt opp lagene i alfabetisk rekkefølge.

Les mer om:

Toppserien
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.