Selv om spissen Fenger er borte fortsetter Kolbotn å vinne kamper. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Kolbotn i førersetet

Kolbotn har allerede sikret seg en plass i opprykkssluttspillet. De neste tre plassene er det fortsatt konkurranse om. Etter denne runden er det AaFK Fortuna, TIL2020 og KIL/Hemne som innehar disse plassene.


Kolbton hentet hjem en sen trepoenger i Nordland søndag. Klubben sitt vinnermål kom i det 90 minutt. Dermed sikret også klubben seg en plass i opprykkssluttspillet. AaFK Fortuna ligger også meget bra an til å sikre seg en plass i opprykkssluttspillet. Laget slo Grei med 2-1 lørdag. Maria Herdel ble matchvinner. Det var henens syvende scoring denne sesongen for tangotrøyene.
Foto: Nicholas Noreng, Sportskollektivet.no

TIL 2020 har sakket akterut i toppen. Lørdag røk de 0-2 borte mot Hønefoss. Det er kun fire poeng mellom laget fra Tromsø og ØHIL som er første klubb utenfor opprykkskampen. Disse to lagene møtes allerede på Romssa Arena kommende lørdag. Det kan bli en avgjørende kamp for begge lag i opprykkskampen.

KIL/Hemne spilte 2-2 borte mot Klepp denne helgen. Laget var skuffet over egne prestasjoner i dette oppgjøret. Skal laget holde ØHIL bak seg i kampen om den siste plassen i opprykksspillet, så må de slå Grei kommende helg.
Foto: Andreas Kristoffer Berge, Kvinneidrett.no/Sportskolletkivet.no
ØHIL slo FK Fyllingsdalen i helgen og laget er kun ett poeng bak KIL/Hemne i kampen om den viktige 4.plassen. FK Fyllingsdalen har Grand/Bodø neste helg. Det er viktig for bergenserne å komme tilbake på vinnersporet etter noen nederlag i de siste kampene.

Under kan dere lese litt kommentarer fra trenere etter helgens kamper. Disse er levert til oss av Lurifax Support.

Lørdag:

ØHIL Toppfotball - FK Fyllingsdalen
1-0 Mari Løyland Vassanyi
2-0 Celine Elisabeth Larsen
2-1 Julie Belden Rasmussen

Kampanalyse:
Assistenttrenar Øvrevoll/Hosle Kenneth Østerås:
Vi er stort sett fornøyd med å vinne mot et veldig direkte lag vi sleit med sist. Skulle gjerne avgjort kampen på 2-0 i stede for å slippe de inn. Blir stresset og mister ball for mye etterhvert, men god kamp og godt å komme igang etter ferien  

Fyllingsdalen trenar Børge Haugsdal:
ØHIL startet best og skapte farligheter fra første minutt. Etter 1-0 tidlig klarte vi justere oss. Selv om det gikk tid mellom hver gang vi var farlig var vi nære på flere ganger før pause. Kampen fortsatte på samme vis etter hvilen. Etter utvisningen klarte vi skape et par farligheter i desperasjon, men fortjent seier til vertene med tanke på sjanser.
Foto: Andreas Kristoffer Berge, Kvinneidrett.no/Sportskolletkivet.no
Hønefoss - TIL 2020 2-0 (2-0)

Søndag:

Klepp - KIL/Hemne 2-2 (2-2)

0-1 Anfal El Yamani Haida
1-1 Helle Marie Sandved-Klungtvedt
2-1 Helle Marie Sandved-Klungtvedt
2-2 Sara Margrethe Hoftun Bjærksæter

Kampanalyse:
KIL/Hemne trenar Anders Midtsand Tanem:
Svak og rotete kamp av oss i dag. Vi sliter med å få kontroll på kaoset og slurver mye med ball. Tar med oss 1poeng og ser frem til en bedre prestasjon mot Grei om en uke.

IK Grand Bodø - Kolbotn Fotball Kvinner 0-1
0-1 Emma Braut Brunes

Kampanalyse:
Kolbotn trenar Vetle Vangstuen:
Det blir en tålmodighetsprøve, og etter første omgang med sikkert 80% possession. Noen justeringen i pausen, uten at det lykkes i noe stor grad. Klarer å klemme inn scoringen på overtid, og vinner forsåvidt fortjent. Grand Bodø jobber godt, har veldig god struktur og er gode på hjemmebane. Så viktig og godt gjort å ta med seg alle poengene.
Foto: Nicholas Noreng, Sportskollektivet.no
Grei - AaFK Fortuna 1-2 (1-1)
1-1 Julie Kristine Solskjær
1-1 Guro Hammer Røn
1-2 Maria Herdel Pedersen

Kampanalyse:
Aafk Fortuna trenar Frode Fagermo:
Ble litt som forventet en kaoskamp. Grei med masse energi og optimisme fra start, vi var heldige som ikke lå under med 2 halvveis i første. Får ok grep på det inn mot pause, og leverer en solid andre omgang som i sum gir en fortjent seier.

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

1.divisjon