Milena Kokosz (20) er klar for comeback i Åsane. Foto: Nicholas Noreng / Åsane Fotball Damer

Kokosz tilbake i Åsane

Milena Kokozs ble hentet av Arna-Bjørnar før årets sesong, men nå er hun tilbake i klubben hun storspilte for i 2020-sesongen.

20-åringen har nå signert en toårskontrakt (ut 2023) med Åsane. Det melder klubben i en pressemelding tirsdag.

– Jeg ønsker å bidra for laget, og komme tilbake til der jeg var i 2020. Jeg ønsker og spille meg inn på laget og bare bidra mest mulig foran mål med både mål og assister, sier Kokosz.

Årets lag i 2020

Hun debuterte for Åsane 1. oktober 2017 borte mot Kongsvinger. Der kom hun inn det siste minuttet, men totalt har hun gjennom sine tre foregående år i Åsane (2018-2020) fått 58 kamper for A-laget (53 seriekamper og 5 NM-kamper).

Hennes første scoring for Åsanes A-lag kom for øvrig 1. mai 2018 da hun scoret borte mot Fana i cupen. Etter det har det blitt totalt 23 scoringer (22 seriemål og ett NM-mål) for klubben, der hun scoret hele elleve av de i 2020-sesongen. Hun ble med det også Åsanes toppscorer i 2020.

Hun var blant annet på årets lag i 1.divisjon i 2020-sesongen i vår kåring.

"Milena Kokosz er en spiller de fleste har lagt merke til denne sesongen. Den polske J19-landslagsspilleren scoret elleve mål for Åsane denne sesongen og har vært en farlig spiller i det offensive spillet til bergenserne. Det har igjen gjort henne til en av lagets viktigste spillere denne sesongen. Foran sesongen ble den offensive midtbanespilleren flyttet ut på ving. Noe som har gitt stor målfangst for trener Erik Fjeldstad og Åsane. Etter tre gode sesonger i 1. divisjon har 19-åringen nå signert for Arna-Bjørnar. Dermed har Toppserien en ny attraksjon å se frem til i 2021.", skrev vi i beskrivelsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Milena Kokosz i aksjon for Arna-Bjørnar borte mot Vålerenga i 2021-sesongen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet / Støtt Norsk Kvinnefotball

Tur/retur Arna

I 2021-sesongen ble hun hentet av Arna-Bjørnar, men fikk ikke mer enn fem innhopp i Toppserien og to kamper fra start i cupen for A-laget. På rekruttlaget fikk hun dog mye tillitt og hun ble både toppscorer og kåret til årets spiller med seks mål på åtte kamper i 2.divisjon.

De to neste årene er det derimot tilbake til Åsane. Der blir det nå konkurranse om plassen etter at flere har tatt steg og flere har kommet inn det siste året.

– Jeg har jo øvd en del på å være spiss hos Arna-Bjørnar, så jeg har jo kanskje de kvalitetene som kreves for å være spiss. Samtidig kan jeg være på siden. Jeg føler jeg er litt allsidig, og hvertfall når det handler om løping.

Neste år blir hun dermed å se på Åsane Arena.

– Jeg gleder meg veldig til å sette i gang med fotball igjen, sier den 20 år gamle polakken avslutningsvis.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.