Foto: Aleksander Gjengedal Sunde

Klepp på toppen, men Start jager bak

Klepp leder an i kampen om opprykk fra 2. divisjon avdeling 1. I bunnen sliter Arendal og Nanset. Vi går igjennom mai for lagene.


Klepp

Jærbuene leder tabellen med seks strake seire og 18 poeng. I mai har det blitt 7-1 over Arendal borte, 2-1 over Start hjemme, 2-1 mot Nanset borte og senest 3-2 over Bryne på hjemmebane. Både Nora Berland og Ane Berland står med fem scoringer hver og er laget toppscorere så langt. Førstnevnte har for øvrig scoret i fire strake kamper i 2. divisjon.

Neste ut for Klepp er Lyn 2 borte på Kringsjå førstkommende søndag.

Start

Sørlandsklubben har fem seire på seks kamper denne sesongen og tapet borte for Klepp (1-2) er det enste tapet deres denne sesongen. Sist kamp ble det hele 10-0 hjemme mot Nanset, mens ellers i mai har det blitt seire mot Arendal hjemme (6-0) og Fana borte (6-0). Toppscorer for start er Ina Marie Andresen som står med fem scoringer så langt denne sesongen.

Neste ut for Start er Stabæk 2 på bortebane på lørdag. Denne kampen dekker Sportskollektivet.

Stabæk 2

Rekruttlaget til Stabæk gikk gjennom mai med tre seire og én uavgjort. Først ble Lyn 2 slått 4-0 etter at Stabæk pumpet inn A-lagsspillere, før laget spilte 2-2 borte mot Fana. Videre ble det 3-1-seier mot Amazon Grimstad hjemme og 1-0-seier mot Arendal borte. Laget står dermed med 13 poeng og ligger på tredjeplass på bedre målforskjell enn Lyn 2. Frida Kræmer er toppscorer på laget med fire mål.

Neste ut for Stabæk 2 er Start hjemme på Nadderud lørdag. Denne kampen dekker Sportskollektivet.

Lyn 2

Lynrekruttene startet mai tøft med 0-4-tap for Stabæk, men etter det har det gått bra for jentene fra Kringsjå. Først ble Arendal slått 3-1 hjemme, før det ble 2-2 hjemme mot Haugesund. Den siste kampen før månedsskifte ble en sterk 2-1-seier borte mot Amazon Grimstad i det som var åpningen av Levermyr sitt naturgress denne sesongen. Toppscorer på laget er Karoline Krok-Eikefjord og Maia Melgård med fire scoringer hver.

Neste ut for Lyn 2 er Klepp hjemme førstkommende søndag.

Bryne

De rød fra Jæren er havnet mitt på tabellen så langt med ti poeng. Mai startet bra med 4-1-seier hjemme over Haugesund, før det ble 2-0-seier borte mot Amazon Grimstad. Videre ble det 0-0 hjemme mot Fana og nå sist helg ble det 2-3-tap borte for Klepp. Sandra Pallesen-Nygård og Mari Haaland er toppscorere for laget med tre mål hver.

Neste ut for Bryne er Arendal hjemme på søndag.

Haugesund

Haugalandslaget har variert veldig. Først ble det 1-4-tap borte mot Bryne, før de slo Nanset 4-0 hjemme. Deretter ble det 2-2 borte mot Lyn 2, før laget gikk på en 1-3-smell borte mot Fana i helgen. Det gir de syv poeng så langt og en plass på nedre halvdel. Signe Saltnes Aarhus er lagets toppscorer med fem scoringer og har med det scoret halvparten av lagets mål denne sesongen.

Neste ut for Haugesund er Amazon Grimstad hjemme på søndag.

Amazon Grimstad

De grønnkledde fra Levermyr startet mai med en solid 6-1-seier borte mot Nanset, før de har slitt mer i det siste. De har tre strake tap mot henholdsvis Bryne hjemme (0-2), Stabæk 2 borte (1-3) og Lyn hjemme (1-2). Kampen mot Lyn 2 var Amazon dog nære å få med seg poeng mot slutten i det som var åpningen av Levermyr sitt naturgress denne sesongen. Det har resultert i seks poeng og en plass på nedre halvdel. Toppscorer på laget er Lise Thomassen Farstad og Ida Livgård Jensen som begge står med to mål hver.

Neste ut for Amazon Grimstad er Haugesund på bortebane til søndag.

Fana

De nyopprykkede fra Bergen har hatt en fin maimåned med tre strake kamper uten tap. Først ble det deg 0-6-tap borte for Start, men etter det har laget samlet jevnt og trutt med poeng. Først ble det 2-2 hjemme mot Stabæk 2, før det ble 0-0 borte mot Bryne. I helgen kom så lagets første seier i 2.divisjon da Haugesund ble slått 3-1 på hjemmebane. Dermed står Fana med seks poeng så langt. Toppscorer for laget er Julie Vik med sine tre scoringer.

Neste kamp for Fana er Nanset borte på søndag.

Les også:
Arendal

Sørlandsklubben røk på fire strake tap i mai. Først ble det 1-7 hjemme mot Klepp, før 1-3-tapet borte mot Lyn 2. Deretter har det blitt 0-6-tap borte for Klepp og nå sist et 0-1-tap hjemme mot Stabæk 2. Dermed står Arendal stadig med null poeng og ligger helt i bunnen. Maren Risa, Maren Finnebråten og Maja Tveit Naalsund har scoret ett mål hver og deler med det toppscorertittelen på laget.

Neste kamp for Arendal er Bryne borte på søndag.

Nanset

Laget virker litt fortapt og det har gått litt som forventet. I mai ble det fire strake tap og laget står fortsatt med null poeng så langt. Først ble det 1-6-tap hjemme for Amazon Grimstad, før laget på rad og rekke har tapt for Haugesund borte (0-4), Klepp hjemme (1-2) og Start borte (0-10). Det ryktes om at laget har vurdert å trekke seg, samt at de ser på muligheten til å slå seg sammen med et annet lag, men det er foreløpig ingenting som er bekreftet. Elisabeth Jeppesen og Helene Ihlen står for lagets to eneste mål og deler med det toppscorertittelen.

Neste kamp for Nanset er Fana hjemme på søndag.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

2.divisjon