Brann kvinner før kampen i Østerrike i november. Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball/ Sportskollektivet.no

Klassemotstander for Brann

Brann damene fikk se toppnivået til de beste lagene i Europa i den første omgangen, det levert de franske mestrene Lyon. Etter hvilen ble det bedre for Brann.

Brann kvinner var klar for duell mot en av de store favorittene til å hente hjem Mesterligatrofeet denne sesongen. De franske mestrene har vunnet ikke mindre enn åtte ganger, mens som alle vet er Brann førstereis på dette nivået.

Brann kvinnene ga fra seg ballen to ganger i den første omgangen unødvendig og begge gangene ble de nådeløst straffet av et meget godt Lyon lag. Det franske mesterlaget tok ledelsen etter kun få minutter ved Diani. Hun snappet en svak passning og banket den inn i hjørnet bak Mikalsen. Ada Stolsmo Hegerberg doblet for franskmennene etter halvspilt omgang. Igjen kom scoringen etter en svak involvering i forsvar. Det franske laget hadde en rekke muligheter og flere skudd i treverket før hvilen, men det blir ikke mer enn 2-0 til Lyon til pause.
En av de som stod frem før pause for Brann var Signe Gaupset som viste seg skikkelig frem for Brann før hvilen. Hun gjorde det meste offensivt for Brann før hvilen.

Kielland scorer
Etter hvilen er det mål i mot igjen med en gang. Diani løper fra Brann forsvaret og setter sikekrt 3-0.  Lyon og Brann gjør noen bytter. Brann kommer klart mer med i kampen etter dette og etter 75 minutter reduserer Brann etter et flott angrept. Signe Gaupset finner Rakel Engesvik som spiller til Justine Kielland. Hun banker inne reduseringen.
Det var det første baklengsmålet til Lyon i gruppespillet på seks kamper i gruppespillet. Lyon hadde 11-0 så langt i år før dagens møte. Allerede neste uke møtes disse to igjen på Åsane Arena.

Dermed fikk Brann kjenne på nivået som er på toppen av internasjonal fotball. De møtte en klassemotstander denne dagen. I den andre kampen i puljen spilte St.Pölten - Slavia Praha 0-0. Det betyr at Lyon topper med ni poeng, Brann Kvinner har seks poeng, mens de to siste lagene står med ett poeng hver. Det når vi er halvveis gjennom gruppespillet.