Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no

Rikke om SSL med Pixbo, norsk innebandy og VM

Rikke Ingebrigtsli Hansen har denne sesongen levert målpoeng i samtlige kamper for Pixbo Wallenstam. Nå jakter hun SM-gull og revansje for tapet i fjorårets SM-finale, mens hun gleder seg til både landskamper på norsk jord og ikke minst VM om en drøy måned.


Vi møter den alltid så blide Manglerud-jenta på landslagssamling på Jessheim. A-landslaget har vært samlet i to dager som en del av oppkjøringen til VM i Uppsala, Sverige, om en drøy måned.

– Det har gått veldig bra. Vi startet med en liten beep-test som gikk veldig bra. Det er flere og flere som kommer seg opp på det nivået vi ønsker og har satt her, så det er veldig bra å se at det er flere og flere som klarer det. I tillegg har vi bygd opp et bra samhold her under helgen. Godt også å møte hverandre igjen. Det har jo vært en stund siden sist. Så alt i alt veldig bra, sier Rikke innledningsvis til Kvinneidrett.no.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no

God sesongstart
Rikke selv har startet årets sesong forrykende. Hun står med fire mål og tre assist på fem kamper i SSL, samt fem mål og åtte assist på fem kamper i den svenske cupen.

– For min egen del har det gått veldig, veldig bra. Jeg har fått en ny giv, som jeg synes er veldig bra.

For lagets del har det også gått bra. Pixbo står med fem av fem seire (den siste etter forlengelse). Det gjør at de er poenget bak Thorengruppen.

– Vi har fått satt rekkene bra på laget, slik at vi får ut det beste av de fleste. Det er det som trengs for at vi skal nå hele veien i år og ikke få en andreplass til.

 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no

Scoret i SM-finalen
For i fjor ble det andreplass i serien og i sluttspillet kom laget til SM-finalen. Der ble det 4-5-tap. Til tross for tapet fikk Rikke spille en av de største kampene man kan spille som innebandyspiller.

– Det er den største kampen jeg har spilt i hele mitt liv og veldig kult at vi var der. Vi tapte jo, men så synes jeg det var veldig viktig for min egen del å få vise meg fram litt og å få satt et mål, så kampen fikk litt spenning der, selv om det ikke gikk hele veien.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no

Innvielse av ny arena
I morgen, lørdag, klokken 13:30 åpnes Wallenstam Arena. Hallen ble nylig ferdig bygd og det er en hall som tar 1600 tilskuere. Lørdagens kamp hjemme mot Karlstad blir den første offisielle kampen i ny hall og det med en nærmest utsolgt arena.

– Det var et stort løft for hele foreningen egentlig. Det er noe vi har gått og ventet på i veldig mange år, så det gir selvfølgelig en ny giv det at vi har fått en ny hjemmearena også. Det vil bidra til mer publikum også, så det er veldig kult. Lørdag er det jo innvilgning av hallen, så da kommer den til å bli stappfull, så det gleder jeg meg veldig til.

Rikke skal for øvrig ha takeover på Floorballzone17 på Instagram under lørdagens kamp og åpning.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no

Endelig landskamp i Norge
Sist gang det ble arrangert landskamp for de norske damene i Norge var tilbake i februar 2005. Nå, over 16 år senere blir det endelig mulig å se de norske jentene på hjemmebane igjen. Da tar Norge imot Danmark til to kamper i Apalløkkahallen lørdag 13. og søndag 14. november.

– Jeg har aldri vært med på det før her hjemme, så det blir veldig, veldig kult for min egen del, og veldig kult for norsk innebandy også. Det er et stort løft at vi kan arrangere noe her. Jeg tror det blir veldig bra og jeg håper veldig mange tar turen også, så det blir en stor happening ut av hele greia.

Dette er noe som er med på å bygge produktet innebandy videre. Allerede er en ny TV-avtale på plass med TV2.

– Ja, det er veldig kult å se. For meg som ikke spiller her, så er det veldig hyggelig å kunne se at det skjer noe her hjemme. At flere og flere kan se på og at idretten blir større og større synes jeg er helt fantastisk, og det gleder mitt innebandyhjerte.

– Ja, for det som skjer med norsk innebandy nå løfter vel idretten også i Norge?

– Ja, absolutt. Med tankte på TV-sendingene og alt, så virker det som at flere har fått en ny giv og det er flere som tørr å ta steget ut i større ligaer, så det løfter den norske innebandyen veldig.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no

VM i Uppsala
Til slutt kommer vi oss inn på VM-snakk. VM går av stabelen i Uppsala i Sverige mellom 27. november og 5. desember. Norge er der rangert som nummer 9 i verden og er trukket inn i gruppe D. I gruppespillet møter de Estland (11), Singapore (14), og NFFR (17). NFFR er Russland, men de kan ikke delta under sitt eget flagg grunnet dopingutestengelsen til landet i alle idretter.

Videre vei er komplisert, men vi skal prøve å forklare det. VM er satt opp i forhold til seeding og gruppe A og B får alle lag videre (de åtte beste nasjonene i verden), men krangler om hvem som skal gå rett til kvartfinale. I gruppe C og D må man bli topp to for å ta seg videre. Kommer Norge topp to går de videre til en slags åttedelsfinale. Der vil de møte enten gruppetreer eller gruppefirer fra gruppe A. Gruppe A består av Sveits (2), Tsjekkia (4), Polen (6) og Latvia (7).

Blir Norge nummer én i gruppa møter de nummer fire fra gruppe A, mens blir Norge nummer to i gruppa møter de nummer tre i gruppe A. Blir Norge dog nummer tre eller fire i gruppa venter plasseringskamper mot lagene i gruppe C i kampen om å bli nummer 13. Norge fikk for øvrig 9. plass i VM i 2019.

– Jeg tror faktisk vi kan ha en ganske bra sjanse i år i motsetning til i forrige VM. Da hadde vi veldig mange spillere, som i mine øyne er veldig viktige for laget, ute. Nå er de tilbake og det ser veldig bra ut. I tillegg er det veldig mange som har tatt turen over til Sverige og har begynt å spille der. Det gir det norske landslaget et stort løft, så absolutt muligheter for at vi kan spille om en bedre plassering enn forrige gang. Det tror jeg absolutt er mulig, sier Rikke avslutningsvis til Kvinneidrett.no.

*Alle tall i parentes bak nasjonene er plassering på verdensrankingen.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no

 

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

kvinneidrett Innebandy