Foto: Mikal Lindøe og Tormod Lindøe, Sportskollektivet

Karina Sævik forlater Avaldsnes

I dag kom meldingen om at Karina Sævik forlater Avaldsnes til fordel for en annen klubb i Toppserien.


Avaldsnesspissen Karina Sævik er klar for ny klubb. Allerede før sesongen var det antydet at flere av toppklubbene i Norge jaktet på den tidligere Wolfsburgspilleren. Nå har Avaldsnes Toppfotball kommet til enighet med en annen klubb. Under finner dere pressemeldingen fra Avaldsnes Toppfotball

Avaldsnes selger Karina Sævik til Vålerenga
Karina Sævik ble klar for Vålerenga i går og har signert en kontrakt frem til januar 2025. Karina hadde kontrakt med Avaldsnes frem til 31.12.2022 og kunne da gå gratis til ny klubb.

Avaldsnes og Vålerenga ble enige om overgangsbetingelse allerede under EM sluttspillet etter at Vålerenga la inn et bud på Karina like etter at lagene gikk til sommerpause. 

-Vi er meget godt fornøyde med avtalen som gir oss en fin kontantsum, samt prosenter ved videresalg, uttaler sportslig leder Ove Arnesen som har ledet forhandlingene med Vålerenga, som opplyser at innholdet i avtalen ikke offentliggjøres.

-Vi skulle gjerne beholdt Karina lengre, men en kombinasjon av Karinas interesser og at vi ikke ville fått noe når Karinas kontrakt utløp etter sesongen gjorde det hele til en enkel avgjørelse, forteller Arnesen. 

Også trener John Arne Riise ønsker Sævik lykke til i Vålerenga selv om han helst ville beholdt henne ut sesongen.

-Veldig trist å miste en så god spiller midt i sesongen, men dette er fotball, og denne overgangen er bra for begge parter med tanke på at hun bare hadde 6 måneder igjen av sin kontrakt uttaler Riise. Som legger til at Karina er en strålende fotballspiller, en vinner som hater å tape, og som nå får et fortjent tilbud om spill i en toppklubb. 

Karina Sævik fikk dermed halvannen sesong i sin andre periode i klubben og stoppet på 102 kamper og 19 mål, hvorav 90 cup- og serie kamper, samt 10 mål i serie og cup. Denne sesongen har Karina spilt 13 kamper og scoret et mål i Toppserien i tillegg til cupkampen mot Klepp i 3. runde.

-Vi benytter anledningen til å takke Karina for en flott innsats i Avaldsnes denne gang, og satser på at Karina får en tredje periode i klubben om noen år sier Ove Arnesen. Og vi er veldig fornøyde med hennes bidrag i de to vanskelige siste sesongene for klubben, Karina har jobbet knallhardt både i trening og Kamp og vært et flott forbilde for alle lokale talenter avslutter Arnesen. 

Vi ønsker Karina Lykke til videre i ny klubb som nokså sikkert er tilbake på Avaldsnes om knappe to uker. Men da på motsatt banehalvdel

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.