Odd damene klare for kamp mot Bjørnevatn tidligere denne sesongen. Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet.no

Kan avgjøres onsdag

Onsdagens kamp mellom serielederen og HamKam kan avgjøre mye hvor spennende det blir ut sesongen i denne avdelingen. Les hvordan er status er i 2.divisjon avdeling 2, syv runder før sesongslutt.


Det er syv serierunder igjen i avdelingen og det blir syv spennende runder for mange av de involverte. Odd leder fortsatt med imponerende 17-1-0 på de første 18 serierundene denne sesongen. Klubben møter hovedutfordrer HamKam allerede på onsdag i en utsatt kamp. Vinner de den vil de ha med seg 12 poeng på de siste syv rundene, et forsprang de ikke kan rote bort.

Bossmo& Yttern er nok nede. Laget røk mot serielederen i helgen og det begynner å bli for langt opp til sikker plass. Sarpsborg 08 ga fra seg en 3-0 ledelse hjemme mot Mjølner. Den kampen endte 3-3. Det var to poeng vertene ikke har råd til å tape. Klubben har syv poeng opp til sikker plass denne sesongen.
Foto: Andreas Kristoffer Berge, Kvinneidrett.no/Sportskolletkivet.no
Porsanger er siste laget under streken, men laget spilte en meget god kamp mot LSK 2 lørdag. Det endte med 2-3 tap etter at Ingvild Auflem Vik hadde en strålende dag i buret hos gjestene. Nanset er over streken på målforskjell. Laget røk med 0-1 borte i en kamp de så to røde. Et omdiskutert straffespark ble forskjellen på lagene.

Mjølner og Medkila har negge fem poeng ned til Porsanger og Nanset. Dermed skal ikke de føle seg hel trygge enda. Under finner dere kommentarer delt med oss av Lurifax Support.

Lørdag:

KIL Fotball Kvinner - KFUM Damer 0-1 (0-0)
0-1 Ebba Amalie Lund

Kampanalyse

Kongsvinger trenar Rune Skasberg:
- I første omgang starter KFUM aggressivt og vinner en del dueller. Skaper også en stor målsjanse tidlig i kampen. Etterhvert spiller vi KFUM lave, og spiller igjennom de ofte og skaper nok målsjanser til å score flere mål. Dessverre for oss var KFUMs keeper meget god i dag.

Andre omgang fortsetter med totaldominans for oss, og totalt mot spillets gang scorer gjestene etter et balltap av oss på egen banehalvdel. KFUM ligger ekstremt lavt kampen ut og bruker massevis av tid på alt av dødballer. Vi skaper sjanser nok til å snu kampen, men i dag var vi ikke gode nok foran motstanderens mål. Totalt sett et surt tap i en kamp vi er best. Grattis til KFUM som absolutt er et godt fotballag.

KFUM trenar Jesper Eek:
- Det ble en skikkelig sliteseier der vi får kjørt oss i perioder i første omgang. Vi kan takke vår sisteskanse som sto for flere mesterlige redninger. I andre omgang får vi bedre struktur og kunne i større grad kontrollere kampen. All honnør til jentene som legger en skikkelig jobb for dagen og sørger for seier nummer tre på en uke og nok en gang holde nullen.
Foto: Andreas Kristoffer Berge, Kvinneidrett.no/Sportskolletkivet.no
HamKam Kvinner - Medkila IL Damer 1-0 (1-0)
1-0 Linnea Holmsveen Moen

Kampanalyse:

Hamkam trenar Nathan Flight:
- Kjempe stolt av laget i dag! Igjen vist vi at vi har en sterk tropp.
Vi hadde kontroll hele kampen og begrenset spillet til Medkila i deres banehalvdel, og veldig få ganger hadde de mulighet å spille i våre halv. Så det var veldig godt å se oss kontrollere kampen så godt.

I offensiv spill, vi skapte flere halv sjanser men ikke så mange sjanser som vi ønsker. Viktig vi tenker på posisjonering og bevegelse i boksen. Men uansett, Medkilas keeper hadde noen flott redninger!Vi ser videre nå og skal jobber hardt inn mot en ny kamp på onsdagskveld!

Medkila trenar Matias Olsen:
- Hamkam det klart beste laget idag. De har de største sjansene og samt mange dødballer og vinner helt fortjent.

Porsanger Idrettslag - LSK Kvinner Rekrutt - Minibirdsa 2-3 (0-2)
0-1 Isabelle Amanda Desire Sletten
0-2 Isabelle Amanda Desire Sletten
1-2 Kamilla Høybakken
1-3 Isabelle Amanda Desire Sletten
2-3 Sunniva Austigard Petersen

Kampanalyse:

Porsanger trenar Reidulf Høybakken:
- Hva skal man si? I dag spiller vi en fantastisk kamp, skaper tosifret antall målsjanser, deriblant skudd i stanga og tverrligger. Lillestrøm 2 med en meget god keeper som har noen utrolige redninger i begge omganger. I dag hadde vi fortjent poeng.

LSK kvinner 2 trenar Tore Tollerud:
- En kamp hvor begge lag hadde sine sjanser og det kunne blitt flere mål. Porsanger presset oss godt, men vi er mer effektive i vårt spill og vinner 3-2. Vår keeper gjør noen gode redninger samt at vår yngste spiller Isabelle Sletten scorer hattrick. Vi spiller oss flere ganger inn i deres boks, men klarer ikke få ballen bak keeper. Siste 10 minutter presser Porsanger veldig på for en utligning, men vi står presset av. For oss ble det en god lagseier og kan reise hjem med 3 nye poeng   
Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet
Sarpsborg 08 Damer - Mjølner 3-3 (2-1)
1-0 Julia Charlotte Tveter Arnesen
2-0 Mia Marie Voltersvik
3-0 Florentina Kuqi
3-1 Victoria Kristensen Eliassen
3-2 Martine Woll Horrigmoe
3-3 Melissa Madeleine Karlsen

Kampanalyse

Mjølner trenar Thomas Bangstad:
- 1.omg er årsverste fra vår side. Sarsborg er i desperat poengjakt og de har en mye tydeligere spillestil enn sist vi møttes. Vi ble plaget skikkelig og får ikke spilt vår eget spill.

2.omg vi blåser ut skikkelig i pausen alle sammen. Spillere og trenere. Det hjelper enormt! Vi henter opp 3-0, og burde nok ha vunnet kampen til slutt da vi er mye bedre enn hjemmelaget i den andre omgangen. Masse energi og vi orker mye mer. Vi får ta det ene poenget i dag! Nå skal vi ha en god treningsuke før vi har hjemmekamp igjen neste lørdag

Søndag:

Stabæk Fotball Kvinner 2 - Nanset Fotball Damer 1-0 (1-0)
1-0 Karianne Nyhus

Kampanalyse:

Stabæk trenar Johannes Kvammen Kallevik:
- Veldig god kamp av oss i dag, styrer mye av kampen og er gode på ball også veldig gode i forsvarsspill i dag. Slipper ikke til noe særlig av situasjoner mot. Fullt fortjent trepoenger som er deilig runden etter vi blir frastjålet 2 poeng på overtid i nord.

Nanset trenar Andreas Drugge:
- Vi visste om att detta skulle bli en kamp där vi må försvara oss mye mot ett spelskickligt Stabæk. Vi gör det som vi pratade om innan kampen. Och det gör vi väldigt bra i 95min.Tyvärr får vi en 100% feldömd straff mot oss, 1-0. Men jag är otroligt stolt över jenternas insats. Det är någor vi må ta med oss.
Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet.no
Bjørnevatn Damelag - Lyn Fotball Damer 2 2-0 (2-0)
1-0 Anna Ingerøyen Hansen
2-0 Tonje Kristine Nilssen

Bjørnevatn Robert Berg:
- Tett og jevn kamp. Lyn har mest ball. Vi skårer to mål på dødballer og har god kontroll defensivt.

Bossmo & Yttern - Odd 1-4 (1-3)
0-1 Frida Skoglund
1-1 Rine-Lovise Nikolaisen
1-2 Stina Kleppe
1-3 Selvmål
1-4 Thea Aas

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

2.divisjon