Brann sin daglige leder Christian Kalvenes Foto: Trond Gausemel, Hordalandsfotball

Kalvenes –⁠ Fantastisk kjekt med 2-0 seier på hjemmebane

Det sier Brann sin daglige leder Christian Kalvenes til vår mann etter dagens seier mot Astana.

Brann var klart best da Astana kom på besøk åp et fullsatt Brann Stadion denne torsdagen. Laget fra Kazaksthan hadde lite å stille opp med i regnværet i Bergen.

I den første omgangen følte lagene mye på hverandre, men Felix Horn Myhre roet nervene til de fremmøtte med en scoring etter 12 minutter. Aune Heggebø fant Myhre med en utsøkt passning og formspilleren satt ballen i mål på andre forsøk. Det var Myhre sin tredje strake scoring i Europa cupen. Selv om Brann ledet, så så de ikke ut som de spilte for fullt i den første omgangen. Dermed ble det med 1-0 til pause.
Brann tok mer over etter hvilen og gjestene viste tegn på svakheter i sitt etablerte spill, noe som ga Brann muligheter til å stjele ballen og få gode muligheter til brudd. Etter 70 minutter kom 2-0. Innbytterne Mads Sande og Bård Finne kombinerer. Finne er sikker foran mål og sender Brann opp i 2-0. Astana hadde en ball i mål etter dette, en den ble annulert korrekt for en klar offside.
Dermed har Brann en meget godt utgangspunkt foran returkampen neste uke i Kazaksthan. Da må Astana fremover på banen, men som gir Brann muligheter og rom. Skal Brann ryke ut må kveldens motstander score tre ganger og det var ikke noe som tilsa det i dag at klubben skal klare det.

Under finner dere intervjuer. Album kommer.