BK Tromsø og Koll gjorde opp om NM-gullet i Ekeberghallen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Jublet for NM-gull etter en ny rysare: –⁠ Jeg er så stolt

Det ble en like spennende NM-finale som spådd på forhånd da BK Tromsø og Koll skulle gjøre opp i cupfinalen.


Kampene mellom de to lagene har som regel vært jevne de siste årene og i lørdagens cupfinale var det inget unntak.

Koll tok komandoen med å vinne de to første settene. Først sikret de et jevnt førstesett med 23-25, før de dominerte stort i andre og tok det med 11-25. Da trodde de fleste at Koll skulle surfe det inn i det tredje settet, men da våknet BK Tromsø for alvor.

– Vi slutter liksom å gjøre det som vi har øvd på på trening, og det som satt veldig bra i de to første settene. Vi glipper litt på noen av de tingene vi har snakket kjempemye om, og som vi må gjøre for å slå Tromsø, sier Kollkaptein Julie Michalsen til Kvinneidrett.no etter kampslutt.

Tromsø tok føringen i det tredje settet og tok til slutt med seg en 25-21-seier i settet, før de fortsatte storspillet i det fjerde. Der ble det på nytt Tromsø som var sterkest og de sikret med 25-18 et femte og avgjørende sett.

Koll-kaptein Julie Michalsen mottar gratulasjoner etter kampen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

– Jeg er så glad og stolt

I det femte settet startet Koll best, men Tromsø utlignet til 2-2. Derfra og ut så aldri Koll seg tilbake. De tok kontrollen og holdt det helt inn til settsifrene 11-15.

– Før det femte settet tok vi en alvorsprat med hverandre og det satt mye bedre i det femte. Da klarte vi å ta de.

– Folk kjemper så hardt og kaster seg rundt omkring. Det er mange baller vi tror er døde, men så er de ikke det fordi folk slenger seg rundt og gir alt for hverandre.

Og med det kunne Koll kalle seg Norgesmestere i Volleyball etter at de tapte for nettopp BK Tromsø i forrige NM-finale.

– Det er så deilig. Jeg er så glad og stolt for jentene som har jobbet dag inn og dag ut. Jentene som står på benken, de som er skadet, vi har en jente som er i Italia et halvt år nå, alle har bidrat så mye til det laget her. Alle er på trening hver eneste dag, kjemper og kjemper uansett om førsterekka eller ikke. De kjemper så hardt for hverandre og det er det som er så gøy med lagidrett. Alle kjemper for hverandre og det er en utrolig teamspirit.

– Det er selvfølgelig en veldig spennende og jevn kamp. Den kunne gått begge veier, men i dag var det Koll som tok seieren. All gratulasjon til Koll, sier BK Tromsøs Madelen Dahl-Sigurdsen til Kvinneidrett.no.

Koll jubler for NM-gull. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

– Alle har gjort en innsats

Koll tapte cupfinalen mot nettopp Tromsø i fjor. I tillegg ble det andreplass bak Tromsø i gruppespillet, mens det ble tap i semifinalen i sluttspillet mot Randaberg. Dermed ble det et etterlengtet gull for Koll-jentene lørdag.

– Det har vært en sesong der vi har lært hverandre å kjenne bedre og bedre. Vi har jobbet jevnt og trutt med det vi har slitt med og føler alle virkelig har gjort en god innsats for at vi skal klare å ta det. Jeg er bare så stolt av jentene at jeg har ikke ord for det engang, sier Michalsen.

Cupfinalen var den siste kampen denne sesongen. En sesong som har vart i over åtte måneder.

– Ja, det er mye å bygge på. Vi håper at vi får inn noen nye unge. Det er alltid gøy å få inn litt flere unge, for man lærer mye av nye spillere på laget. Så trenger vi nok en liten ferie, for det er den lengste sesongen jeg har vært med på noensinne. Vi er slitne, men gleder oss til å komme tilbake, for vi har det så gøy og alle liker å trene sammen.

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Volleyball Koll BK Tromsø