Emilie Marie Joramo - Rosenborg Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Nyttårskalender - Luke 4

Joramo til Hammarby: –⁠ Gleder meg veldig til 2024

Rosenborgs Emilie Marie Joramo (21) har vært en av Toppseriens aller beste spillere de siste fire sesongene, men nå går turen til Sverige og Hammarby. Vi har tatt en prat med midtbaneterrieren. Vi tar deg igjennom høsten 2023 og ser frem mot 2024 i luke 4 av årets nyttårskalender.


Emilie Marie Joramo ble i 2020 kåret til årets unge spiller i Toppserien, mens hun i 2022 ble kåret til årets spiller i Toppserien (se artikkel fra den gang nederst i saken).

(Se bilder av Joramo som feirer seriesølv og NM-gull i bildegalleriet nederst)

– Artig at jeg får resultater for det

Jenta fra Innset har prestert over flere år i Toppserien og denne sesongen satt hun ny personlig rekord i antall scoringer i løpet av én sesong med seks scoringer i Toppserien. 

– Det har blitt noen flere mål i år og det er det jeg har jobbet for også, så det er veldig artig at jeg får resultater for det, sa Joramo da Kvinneidrett.no snakket med henne etter serieavslutningen i november.

Se hele intervjuet i videovinduet under:

– Helt sinnsykt deilig

En uke senere ble det og NM-gull og dermed RBK sitt første gull på kvinnesiden noensinne (etter navneendringen fra Trondheims-Ørn).

– Helt sinnsykt deilig. Det har vært et desperat forsøk år på år etter å ta det gullet. Det har ikke gått i serien, og vi har ikke klart å komme oss til finalen i cupen engang. Men så gjør vi det i dag. Det er en tøff og jevn kamp med to gode lag, men jeg synes vi var det beste laget totalt sett. Endelig, det var deilig å få resultat for jobben man legger ned.

Se hele intervjuet i videovinduet under, og se Rosenborg sin cupfeiring med fansen i videovinduet under det igjen:

– Gleder meg til å komme igang

Cupfinalen på Ullevaal Stadion i slutten av november ble og for øvrig Joramo sin siste RBK-kamp for denne gang. Onsdag ble hun nemlig klar for den svenske seriemesteren, Hammarby. Der blir det spill både i Damallsvenskan, den svenske cupen og ikke minst Champions League-kvalifisering.

– Jeg er veldig glad over å ha signert for Hammarby. Laget har tatt store steg de seneste årene og jeg har fått et veldig bra inntrykk av klubben. De har store ambisjoner og jeg håper så klart å bidra med mine kvaliteter for å oppnå disse. Jeg gleder meg til å få komme i gang, sier Joramo til klubbens hjemmesider.

Til Kvinneidrett.no forteller hun videre at det blir et nytt steg i karrieren.

– Valget falt på Hammarby fordi jeg fikk et veldig godt inntrykk av klubben og at det er mye å spille for der neste år. Samtidig er det et nytt steg i karrieren med nye impulser og utfordringer, sier hun til Kvinneidrett.no torsdag.

Og for Hammarby var signaturen til Joramo en av de som sto øverst på ønskelisten til jul.

– Vi siktet oss tidlig inn på Emilie og har gått for henne hele tiden. Emilie er en ung spiller som allerede er rangert som en av de beste i Toppserien, hun har meritter fra Champions League-spill og har flere A-landskamper for Norge. Vi vet at mange store klubber var på jakt etter Emilie, så det føles ekstra hyggelig at hun har valgt Hammarby som sin neste klubb. Hun er en dyktig midtbanespiller som er god til å gjøre seg spillbar, har god spilleforståelse og setter lagvenninnene i gode situasjoner. Vi er overbevist om at hun vil passe veldig godt inn i vår måte å spille på og gleder oss til å se henne i Hammarby-drakta, sier sportssjef i Hammarby, Johan Lager, til Hammarby sine hjemmesider.

Joramo i aksjon under en A-landslagskamp hjemme mot Albania i september 2022. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Fjerde norske i stallen

Joramo blir med det den fjerde norske jenta i klubben. Fra før den svenske mesteren Vilde Hasund, Thea Sørbo og Sara Kanutte Fornes i troppen. I tillegg spiller tidligere Stabækspiller, Smilla Valotto, i Hammarby.

Hammarby sesongåpner borte mot Örebro i april, men har tre cuprunder allerede i mars der de blant annet får lokaloppgjør mot AIK og Djurgården, samt en kamp mot nettopp Örebro.

Men allerede tirsdag 9. januar kommer det første møtet med fansen for Joramo og resten av laget. Hammarby starter da opp med treninger. Da er Kvinneidrett.no og Sportskollektivet på plass i Stockholm for å dekke det som omtales som et stort arrangement. I fjor var rundt 2 000 tilskuere på plass for å støtte damelaget i sin første trening, men i år ventes det enda flere når og herrelaget skal være med på festen med sin første trening på den andre banehalvdelen.

– Jeg gleder meg veldig til sesongen 2024. Å spille Champions League-kvalik med en forhåpentligvis enklere vei enn det vi har hatt i RBK og dermed større muligheter for å gå videre blir veldig kult å få være med på. Og jeg har både sett og hørt masse bra om fansen til Hammarby, så det blir kult å få oppleve, sier Joramo.

Joramo jubler for scoring mot Vålerenga på Lerkendal i siste serierunde i 2023. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Over 100 kamper

Joramo forlater nå Norge etter seks sesonger i Rosenborg og Trondheims-Ørn. På de sesongene har det blitt 106 Toppseriekamper siden Toppseriedebuten mot Sandviken 16. september 2018. Totalt har det blitt 10 Toppseriescoringer på mdtbaneterrieren. I tillegg har det blitt 18 NM-kamper, deriblant årets cupfinale.

– Det er trist å forlate RBK og alle de fine menneskene som har betydd mye for meg de siste årene! Men det er en tid for alt og jeg er fornøyd med valget som er tatt det blir også morsomt å møte ny motstand og andre lag enn man er vant til, avslutter Joramo overfor Kvinneidrett.no.

(Se bilder av Joramo som feirer seriesølv og NM-gull i bildegalleriet nederst)

 

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.