Bilder fra Rosenborg sin seier borte mot Røa. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Joramo med ny kontrakt

Rosenborg får gleden av Emilie Marie Joramo (20) i to nye år.


Det har svirret rykter rundt den 20 år gamle midtbaneterrieren til trønderne i lengre tid, men i pausen på kampen mellom Rosenborg og Brann kom beskjeden mange har ventet på.

Joramo har signert en ny kontrakt med klubben. Nå har hun forlenget med to nye sesonger for de hvite og svarte.

– Vi har vel tid til en gladmelding midt i denne spennende kampen? Emilie Joramo forlenger med Rosenborg, og blir fortsatt værende i klubben. Det betyr mer Joramo-magi på både Koteng Arena og Lerkendal fremover, skriver klubben i en pressemelding på twitter og instagram.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Rosenborg Kvinner (@rosenborgkvinner)

 

Stor interesse

Joramo har hatt flere interesser fra utlandet og har blant annet takket nei til spanske klubber. Etter det kvinneidrett.no erfarer har flere spanske klubber fulgt henne over lang tid.

Det gjør at Rosenborg beholder en av sine viktigste spillere i en sesong der laget kommer til å kjempe om gullet for tredje sesongen på rad.  I tillegg til serien skal de ut i Champions League-kvalifisering og trenger sårt på beholde sine beste for å kunne kvalifisere seg inn til et gruppespill.

– Beholder en stor attraksjon

Joramo ble kåret til årets unge spiller i Toppserien i 2020, men har tatt store steg også etter det. For litt siden lanserte vi henne som Toppseriens beste spiller i første halvdel av sesongen, og prestasjonene den siste tiden gjør at hun fortsatt absolutt er med i kampen om årets spiller.

– Etter søndagens gladnyhet for trønderne beholder også Toppserien en stor attraksjon på banen. Joramo alene er verdt inngangspengene med sitt overblikk, duellspill, pasningskvalitet og sin arbeidskapasitet. At hun ikke er tatt ut i EM-troppen er for meg uforståelig. Spesielt når man ser prestasjonene hun leverer uke etter uke, sier redaktør i kvinneidrett.no, Andreas Kristoffer Berge, om nyheten.

Seier og publikumsrekord

I tillegg ble det for øvrig en 1-0-seier over serieleder Brann i søndagens kamp. Det foran ny tilskuerrekord i Toppserien. Totalt 11 636 tilskuere så et meget godt organisert Rosenborg i lavt press og 4-4-2. Sentralt i banen tok blant annet Joramo ut hele Brann sin midtbane og Brann skapte knapt en målsjanse takket være en meget imponerende defensiv jobb fra trønderne. Joramo var også tredjesist på Rosenborg sin scoring med en nydelig vektet pasning ut til Anna Jøsendal. Jøsendal fant så Synne Skinnes Hansen foran mål og sistnevnte satt ballen i mål fra rundt 11 meters hold.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.