Det var smil å spore i FK Fyllingsdalen etter 2-0 hjemme mot Klepp lørdag Foto: John Vint

Jevnt i toppen

Den tredje runden i 1.divisjon kvinner er gjennomført og det begynner å skille seg litt ut på tabellen. Her finner dere en oppsummering av runden.


Det ble nok en målrik runde i 1.divisjon kvinner. Etter den tredje runden begynner det å bli litt strekk på tabellen. De fire øverste lagene har seks eller syv poeng, mens Hønefoss er nederst med sitt ene poeng.

Under finner dere en liten oppsummering av kampene og noen reasksjoner fra trenerne som er sendt oss fra Lurifax Support.

TIL 2020 - KIL/Hemne 5-1 (1-0)
Det var den første hjemmekampen til TIL 2020 på nydøpte Romssa Arena. Vertene gikk til pause med 1-0 etter at Sandre Simonsen nettet. Etter pause kom målene på rekke og rad. Elea Johansen, Sandra Simonsen og Mali Trøen scoret for hjemmelaget, før Eivor Grindeland reduserte for gjestene. Kathrine Pleym satte den siste scoringen og 5-1 til hjemmelaget. Litt over 100 hadde funnet veien til kamp denne dagen.

Kil/Hemne trenar Anders Midtsand Tanem oppsummerer kampen slik:
- I dag taper vi for mange dueller og nøkkelsituasjoner. Tromsø var et bedre lag enn oss i dag. Nå skal vi ha en god treningsuke inn mot Kolbotn.
Foto: Nicholas Noreng

Hønefoss - Grei 1-1 (0-1)
Det var godt besøkt på Aka Arena denne lørdagen. Over 400 hadde tatt turen for å se Hønefoss ta i mot nyopprykkede Grei til kamp denne dagen. Julie Solskjær ga gjestene ledelsen etter en knapp halvtime, mens Silje Nyhagen redder poenget for hjemmelaget etter en sen utlikning. Dermed 1-1 mellom lagene. Ikke ufortjent at Hønefoss fikk med seg poenget og dermed tok sitt første i årets sesong.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
FK Fyllingsdalen - Klepp 2-0 (0-0)
Det tok lang tid før de fremmøtte fikk se scoringer i kampen. I oppgjøres siste ti minutter dukket Martine Kjølholdt opp to ganger og skjøt laget til 2-0 seier. Kjølholdt er dermed også divisjonens toppscorer sammen med tre andre. Oppgjøret var tett og jevnt i store deler, men hjemmelaget ble for sterke på slutten. Knapt 150 tilstede på Varden Amfi.

Fyllingsdalen trenar Børge Haugsdal sier følgende om kampen:
- Det blir en kaoskamp. Vi evner ikke sette opp de angrepene vi ønsker, men klarer å holde dem godt unna målet vårt og skaper nok sjanser til å avgjøre.

Foto: John Vint
Klepp trenar Preben Gausland Stangeland sin kommentar om kampen:
- I en beinhard stillingskrig som kunne gått begge veger så trakk hjemmelaget det lengste strådet til slutt. Selv om vi klarer å ha mye av initiativet og momentumet i kampen så klarte vi ikke å være giftige nok til å ta seieren idag. Fyllingsdalen er et meget tøft sted å besøke og vi gratulerer dem med dagens seier. 

AaFK Fortuna - Øvrevoll/Hosle 4-3 (1-1)
Dey var toppkamp på gang i Ålesund denne lørdagen. Hjemmelaget kom fra seier mot Klepp sist, mens de røk mot Kolbotn i serieåpingen. ØHIL hadde fire poeng på de første to kampene denne sesongen. Til pause stod det 1-1 etter at Mari Løyland hadde sendt gjestene i ledelsen, mens Maria Herdel utliknet for vertene.

Etter hvilen tok kampen fyr. De fremmøtte fikk se Nora Håheim sende hjemmelaget i ledelsen. Gjestene ØHIL snudde så kampen etter to scoringer fra Ida Hasselgård og Ida Vangen, før Nora Håheim og Maria Herdel scorer hver sin gang for hjemmelaget. Oransjetrøyene vinner dermed 4-3.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Aafk Fortuna trenar Frode Fagermo var blid etter seieren og oppsummerer på følgende måte:
- Deilig og til slutt fortjent seier. Hadde vært hyggelig å ikke måtte score 4 mål på hjemmebane for å vinne, men deilig at vi har den enorme offensive krafta til å gjøre det.

Øvrevoll Holse trenar Raymond Kenneth Mikkelsen sin oppummering:
- Ja, to gode lag som ønsket å dra poengene i land. Jeg føler at vi gir bort 3 mål i dag og i perioden vi har momentum så styrer vi og gjør noen enkle og dårlige valg som gjør at Aafk scorer noen enkle mål, når det er sagt så tror jeg den nøytrale tilskueren hadde syntes at uavgjort hadde vært et fair resultat. Vi får bare øve mer

Kolbotn - Grand Bodø 3-0 (1-0)
Det ble en hjemmeseier som forventet fra Kolbotn da Grand Bodø tok turen til Østlandet. Hjemmelaget startet sesongen veldig bra. J17 landslagsspilleren Martine Fenger nettet to ganger for klubben i helgens kamp. Dermed er sørlendingen oppe i tre mål så langt. Eline Hegg med klubbens siste mål. Dessverre var det ikke mer enn rundt 50 tilskuere på kampen.

Foto: Nicholas Noreng
Kolbotn trenar Vetle Vangstuen oppsummerer slik:
- En kamp som vi stort sett styrer i 90 min. Har noen enorme sjanser som vi brenner, og burde ledet 3-0 etter 10 min. Klarer å skape bra med sjanser gjennom hele kampen og tar fortjent 3 poeng.

Grand Bodø trenar Cato Hansen sier følgende om kampen:
- En tøff kamp der Kolbotn kommer hardt ut og presser oss fra start. Vi slipper til litt situasjoner spesielt på vår høyre side med dobling på kant av deres gode venstre ving og indreløper. Men det ble 1-0 på en gjennomløping i midten som egentlig burde vært ufarlig . 2 omgang starter med at Kolbotn får en veldig billig straffe som tar litt piffen av oss. Så om ikke en straffe var nok så ble det 3-0 på en ny straffe som denne gangen så korrekt ut. Kolbotn var et solid lag og vinner fortjent, men vi hadde nok muligheter til å gjøre dette mer spennende en det ble. Så vi må hjem å jobbe videre frem mot en ny vanskelig bortekamp .

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

1.divisjon