Ingrid Lovise Jåstad på Thon Hotel Storo da vi hadde et portrettintervju med henne under 2020-sesongen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no

Jåstad flytter på seg: – En totalvurdering

Etter 3 1/2 år i Bergen forlater Ingrid Lovise Jåstad (20) Arna-Bjørnar til fordel for Avaldsnes.


Det meldte Avaldsnes på sine hjemmesider torsdag.

– De har gitt meg et veldig bra førsteinntrykk. Jeg fikk et godt inntrykk allerede gjennom samtaler med klubben, og det ble forsterket da jeg kom og besøkte de, sier Jåstad innledningsvis overfor Kvinneidrett.no når vi snakker med henne fredag kveld.

Men det er ikke første gangen Jåstad har spilt i Avaldsnes. Hun spilte på J9-laget til klubben mens faren, Jan Tore Jåstad, var hovedtrener for Avaldsnes sitt A-lag i 1. divisjon tilbake i 2011. 

– Jeg kjenner jo allerede godt til området da jeg bodde der i ett år som 9-åring. Nå gleder jeg meg til å komme skikkelig i gang og bli kjent med laget og alle rundt klubben.

Toppseriedebut på Karmøy

Jåstad, som opprinnelig er fra Hafslo i Sogn spilte sine første seniorkamper allerede som 15-åring. Da spilte hun for Kaupanger og var med på opprykket fra 2. divisjon til 1. divisjon. Etter opprykket spilte hun 1 1/2 sesong for Kaupanger i 1.divisjon.

Sommeren 2019 flyttet hun dog til Bergen da Arna-Bjørnar ville ha den allsidige spilleren. Som 17-åring debuterte hun i Toppserien. Den debuten kom faktisk på Avaldsnes idrettspark da hun kom inn de siste syv minuttene for Andrine Mo. Det i en kamp Avaldsnes vant 2-1 over Arna-Bjørnar.

Totalt ble det 63 A-lagskamper for Bergenserne fordelt på 58 Toppseriekamper og fem NM-kamper.

– Det blir selvfølgelig trist å forlate Arna-Bjørnar, siden jeg har blitt utrolig glad i både byen og klubben etter så lang tid. Jeg er en person som knytter meg veldig til både plasser og folk, så det å forlate venner i Bergen og byen i seg selv er veldig kjipt. Men jeg tror absolutt at jeg vil bare ha godt av å komme til et nytt sted og til en ny klubb, sier Jåstad.

Ingrid Lovise Jåstad på trening for Arna-Bjørnar høsten 2022. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Kan fokusere 100 prosent på fotball

Men nå venter altså et nytt kapittel for Jåstad. Hun har signert en toårskontrakt med Avaldsnes og kan nå fokusere 100 prosent på fotballen i både 2023 og 2024.

– Det var en totalvurdering som gjorde at jeg valgte Avaldsnes, og her får jeg muligheten til å fokusere 100% på fotballen. De er også kjent for å ha en enormt god treningskultur og det passer meg veldig bra. De viste sterk tro på at de kunne bidra godt til at jeg kunne fortsette å utvikle meg bra som fotballspiller.

Avaldsnes var nære et nedrykk forrige sesong. Laget sikret kvalifiseringspill på overtid hjemme mot Røa i siste runde forrige sesong. I kvalifiseringen for å unngå nedrykket spilte de 1-1 borte mot ØHIL, før de sikret videre spill i Toppserien da de scoret i 116. spilleminutt i et tett returoppgjør på Karmøy. Da endte det også 1-1, men Avaldsnes var da best i ekstraomgangene.

At det skal gjenta seg tror ikke Jåstad. Hun tror de skal klare å ta flere poeng enn de gjorde forrige sesong.

– Jeg tror Toppserien i seg selv kommer til å være mer jevn i 2023 enn i 2022, og jeg er helt sikker på at Avaldsnes kommer til å ta flere trepoengere denne sesongen. De har en spillestil som kan passe meg godt. Så det gleder jeg meg bare til, sier den hyggelige Sogningen avslutningsvis overfor Kvinneidrett.no.

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.