President i NFF, Lise Klavenes trøster kaptein på J19, Julie Jorde, etter lørdagens finaletap. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

J19-EM: Norges gulldrøm i knus på overtid

J19-landslaget kom til kort tre minutter på overtid da Spania tok EM-gullet.


Norge fikk en drømmestart på EM-finalen da de etter kun fem minutter tok ledelsen. Thea Kyvåg snappet ballen midt på banen og satt fart. Da hun kom inne i boksen la hun videre til Iris Omarsdottir som hamret ballen i mål.

Det gjorde at Norge fikk kampen litt inn i sitt spor. De lot Spania trille ball, men lå godt og kompakt i lavt press slik at spanjolene ikke kom til de helt store sjansene.

Men til slutt skulle også Spania lykkes. De vant andreballen på et utspill og stormet plutselig igjennom alene med keeper. Ane Elexpuru var sikker alene med Selma Panengstuen og det sto 1-1 i Ostrava.

Like før pause fikk Spania en ball til i mål etter en corner, men målet ble feilaktig annullert for offside. Dermed gikk lagene til pause på 1-1.

I den andre omgangen la Norge litt om og fikk justert presshøyden til å variere mer mellom høyt og lavt. Det gjorde også at Norge kom til flere gode muligheter og den største av de alle var Kyvåg cirka halvveis i omgangen. Hun kom igjennom og fikk satt ballen forbi keeper, men på åpent mål skled ballen av foten og avslutningen endte like utenfor mål.

Mot slutten av omgangen virket det å ende med ekstraomganger, men tre minutter på overtid kontret Spania på venstresiden sin. Júlia Bartel fikk da æren av å sette inn seiersmålet da hun fylte på i boks.

Norge rakk aldri å få satt inn noen sluttspurt, så dermed endte det med 2-1-seier til Spania.

Spania kunne med det feire sitt fjerde EM-gull på J19-siden, mens Norge gikk på sitt femte finaletap. Likevel kan J19-landslaget være stolte av tidenes beste prestasjon av et norsk J19-landslag.

Spania kunne juble for EM-gull. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

KAMPFAKTA:    

Spania - Norge: 2-1 (1-1)
Mestský stadion - Ostrava, Tsjekkia

Tilskuere: 2 306

0-1: Iris Omarsdottir (Thea Kyvåg)
1-1: Ane Elexpuru
2-1: Júlia Bartel

Målsjanser: 5-3

Gule kort:
Julie Aune Jorde, Synne Brønstad, Maria Fink, Norge og Silvia Lloris, Carmen Álvarez, Spania

Norges lag (4-5-1):

Selma Panengstuen
Selma Løvås - Maria Fink - Selma Pettersen - Thea Helene Gammelgaard Sørbo
Cathinka Friis Tandberg - Irene Dirdal- Synne Amdahl Brønstad - Julie Aune Jorde (K) - Thea Kyvåg
Iris Omarsdottir 

Benken:   

Una Langkås, Kaja Olsen, Oda Mathilde Johansen (32 min for Sørbo), Ingeborg Lye Skretting, Emma Iversen, Casandra Luthcke (10 min for Dirdal), Guro Hammer Røn (4 min for Omarsdottir), Stine Brekken , Ina Birkelund (32 min for Cathinka Tandberg)

  

 
 
 

 

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Norge J19 J19-EM 2022