Ina Birkelund etter seier mot Frankrike med J19-landslaget i semifinalen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

J19-EM: Birkelund: –⁠ Vi har trua

Ina Birkelund fikk sin første start i semifinalen. Lørdag venter EM-finale med J19-landslaget.


– Veldig, veldig gøy og ekstremt stort. Å nå finalen er en sterk prestasjon, sier Birkelund etter seier i semifinalen.

Norge vant der 1-0 over Frankrike. Det etter en ny god norsk kamp.

– Jeg føler vi spiller en bra kamp. Jeg synes vi har kontroll. Vi gjør ting samlet, er solide defensiv. Vi spiller oss ikke til så mange målsjanser, men det gjør ikke de heller. Vi holder de unna og jeg opplever at vi gjør jobben ordentlig. Det er en vinnervilje i den her gruppa som bare er så bra. Når vi gjør ting samlet, så ser vi at vi er bedre. Frankrike er mer sånn en og en, oppsummerer hun semifinalen.

Etter Norges marerittåpning på mesterskapet mot England har laget vokst i tråd med turneringen. Tre strake seire har det blitt etter tapet for de engelske jentene.

– Vi taper jo 4-1 i den første kampen, selv om resultatet er litt flatterende. Vi tar med oss det gode fra den kampen, så klarer vi å omstille og nullstille oss. Det viser bare karakter at vi klarer å gjøre så sterke prestasjoner i alle kampene.

Lørdag står storfavoritt Spania på motsatt side, men Birkelund har trua på at Norge kan gå hele veien.

– Det blir gøy. Vi har sett på Spania som et sterkt lag. De er bra, så vi må opp i ringa, men vi har trua, sier Birkelund avslutningsvis.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Norge J19 J19-EM 2022