Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Ingen med full pott etter 2.runder

Ingen lag har klart to seire i 1.divisjon etter to runder. Det ble spådd å være en meget tett og jevn sesong og starten indikerer at det kan stemme.


Tre lag har hentet hjem fire poeng, mens lagene fra fjerde til 8.plass alle står med tre poeng på de første to kampene. Her får dere en oppsummering av den andre serierunden.

Kolbotn  - TIL 2020 0-0 (0-0)
Rundens toppkamp ble spilt på Strømmen Stadion denne lørdagen. Sofiemyr var ikke spilleklar, så vertene Kolbotn tok i mot en av forhåndsfavorittene på lånt bane. Kampen ble en sjansefattig affære og det var greit med poengdeling mellom to av lagene som forventes å kjempe i toppen hele veien.

Dermed står begge klubbene med fire poeng på sesongens to første kamper.


ØHIL - Grei 1-1 (0-1)
Det var duket for lokalderby i Oslo. ØHIL var gode forrige sesong. Laget startet med seier borte mot Hønefoss. Spissen Reeves ordnet seieren der med en sen scoring. Denne lørdagen sikret hun poenget med sitt 1-1 mål kun minutter før full tid.

Amalie Taraldsen hadde gitt nyopprykkede Grei ledelsen etter 43 minutter. Kampen ender med 1-1. Dermed har ØHIL fire poeng, mens Grei tok sesongs første poeng denne lørdagen.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Grand Bodø - FK Fyllingsdalen 4-2 (3-0)

Det ble en skikkelig målfest i Nordlandshallen denne søndagen. Hjemmelaget var veldig effektive foran mål denne dagen i det som var en jevnspilt fotballkamp.
Anna Johansen (2), Kristina Brudvik og et selvmål ordnet hjemmelagets scoringer, mens Martine Kjølholdt og Julie Belden Rasmussen scoret for nyopprykkede FK Fyllingsdalen. Bergenseren Brudvik er toppscorer i divisjonen sammen med Bjerksæter fra KIL/Hemne.

Begge disse klubbene har dermed tre poeng på sesongens første to kamper.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Kristina Brudvik er 1.divisjon sin toppscorer med tre mål på de første to rundene. Her fra en kamp mot ØHIL i 2022.

Til Lurifax Support oppsummerte vertene trener Cato Hansen kampen på følgende måte:
- Seier i en jevnspilt kamp. Fyllingsdalen er et godt lag med gode individuelle spillere. Gikk til pause med 3-0 ledelse, etter spill og sjanser litt ufortjent. Scoret 4-0 rett etter pause, da burde kampen vært punktert. Men vi gjør litt dårlige vurderinger i eget spill slik at FKF kommer inn i kampen igjen. Så siste delen blir mye stress der FKF presser oss til feil og skaper trykk på oss med to scoringer. All kred til FKF som står helt ut. Vi scorer 4 fantastiske flotte mål og burde nok klart å rodd kampen bedre i land enn vi gjorde. Men fornøyd med 3poeng og mye og bygge videre på 

KIL/Hemne - Hønefoss 3-0 (0-0)
Sara Hoftun Bjerksæter (Bildet under) scoret hat-trick for hjemmelaget i andre omgang av søndagens kamp mot Hønefoss. Dermed fikk hjemmelaget revansje for tapet i åpningskampen i Bergen.

Hønefoss er poengløs etter to kamper. Det kan laget endre på når Grei kommer på besøk i neste kamp den 15.april
Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

Klepp - AaFK Fortuna 0-1 (0-0)
Hjemmelaget kom til denne kampen med en god følelse etter at laget vant seriepremieren i Oslo. Klepp trener Preben Stangeland sa følgende til oss før kampen om dagens motstander:
-Ser på de som en av de største opprykkskandidatene. En spennende oppgave for laget å måle krefter med de. 

Det endte med seier til gjestene med 1-0. Linn Huseby satte inn kampens eneste mål halvveis ut i den 1.omgangen.

Neste runde spilles 15-16.april:
TIL 2020 - KIL/Hemne
Hønefoss - Grei
FK Fyllingsdalen - Klepp
AaFK Fortuna - ØHIL
Kolbotn - Grand Bodø (søndag)

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

1.divisjon