Tine Celine England Karstensen jubler for scoring borte mot Frigg. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Ingen forandring i toppen

Grei og HamKam vant begge sine kamper og kjemper fortsatt i toppen i 2. divisjon avdeling 2. I bunnen klatret Sarpsborg 08 flere plasser.

Sarpsborg 08 - Kongsvinger: 5-2 (2-1)

Ingrid Cathrine Larsen scoret det først målet for vertene 29 minutter inn i det som ble en målrik kamp. 39 minutter ut i kampen utlignet gjestene til 1-1, før Moa Felicia Alvestad-Rupar satt inn 2-1-ledelsen for Sarpsborg like før pause. Etter hvilen var det ingen tvil. Mia Margrethe Foss scoret 3-1, før to scoringer fra  Julia Charlotte Tveter Arnesen sørget for 5-1. Kongsvinger reduserte til 5-2 ved Ingrid Hellerud Ihlebekk like før slutt, men det endte med 5-2-seier til Sarpsborg 08 som dermed klatret til en syvendeplass etter to strake seire. Kongsvinger på sin side ligger helt sist uten seier i år.

Bjørnevatn - Sogndal: 1-1 (0-1)

I nord hadde Sogndal tatt den lange turen, og de startet også best. Vårin Laila Eriksen Ness scoret 0-1 18 minutter ut i kampen og det så lenge ut til at Sogndal skulle ta med seg tre sterke poeng hjem. På overtid av kampen satt den dog for Bjørnevatn da Kristine Hovland satt ballen i eget mål. Dermed endte det med 1-1.

Vålerenga 2 - Porsanger: 4-1 (2-0)

Det så lenge ut til å stå 0-0 halvveis, men på overtid av førsteomgang scoret Tuva Braathen Fredriksen og Nora Jacklyn Grebstad hvert sitt mål og Vålerenga ledet til pause. Etter hvilen satt Lise Kathrine Næss Guttorm ballen i eget mål, før Mariela Papadopoulou Bingen var sikker fra straffemerket og sørget for 4-0 til Vålerenga. Porsanger reduserte ved  Tiril Berntsen Kvarven, men det endte med tre poeng til Vålerenga.

Røa 2 - HamKam: 0-7 (0-3)

Gjestene fikk en drømmestart på kampen da Julie Heggelund scoret to raske og Linnea Holmsveen Moen satt inn det tredje før ti minutter var spilt. Røa 2 fikk lukket igjen frem til hvilen, men etter pause fortsatte HamKam å male på. Marie Nordbye sørget for 0-4, før Amalie Isabell Taraldsen fikset 5-0 fem minutter ut i omgangen. 65 minutter ut i kampen fullførte Heggelund hattricket sitt, før Melina Sofie Hanssen fastsatte sluttresultatet til 0-7 på overtid.

Frigg - Grei: 0-4 (0-1)

Grei dominerte stort mot Frigg og alt spillet foregikk omtrent rundt 16-meteren til Frigg i den første omgangen. Det tok dog 18 minutter før Grei kom seg igjennom det lave presset til vertene. Først da Tine Celine England Karstensen driblet av seg et par spillere og skøyt fra 20-25 meters hold løsnet det. Ballen gikk som et prosjektil og ble limt langt oppe i krysset til 0-1. Det var også pauseresultatet. Etter hvilen løsnet det litt mer for gjestene. Først fikset Celina Opland Smith 0-2, før Emilie Lein satt inn 0-3. Mot slutten fastsatte Kristine Gulbrandsen sluttresultatet til 0-4 og Grei holder fortsatt stand på toppen av tabellen.

(Bildegalleri fra denne kampen kommer lørdag kveld)