Ikast jubler for seier i semifinalen i EHF European League 2023 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Ikast kontrollert til EHF-finalen: –⁠ Det er gull vi har lyst på

Det danske laget hadde få problemer med å ta seg videre til Europaligafinalen og knuste tyske Thüringer i sin semifinale lørdag. Se intervju med målvakt Andrea Austmo Pedersen.

Thüringer startet kampen best og tok en tidlig ledelse, men etter at Ikast utlignet til 4-4, så de seg aldri tilbake.

Ikast holdt tyskerne unna målet i over åtte minutter og samtidig satt de sine sjanser. Dermed ledet Ikast 17-10 halvveis.

Etter hvilen startet igjen Thüringer best og de kom seg opp på tre mål bak, men Ikast satt igjen på turboen. Fra tremålsledelse til åttemålsledelse med i underkant av ti minutter igjen av kampen avgjorde det hele.

Dermed ble de siste ti egentlig bare en sjarmøretappe for Ikast. De fikk rullert og brukt hele laget sitt, og dermed sparte de også krefter på nøkkelspillere.

Til slutt endte det med en solid 31-25-seier.