Thea Kyvåg under trening med LSK Kvinner Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Hun er tilbake i gult: –⁠ Klar til å gi alt

LSK Kvinner har sikret seg en solid forsterkning for 2023-sesongen.


Det innformerte LSK Kvinner om i en pressemelding tirsdag.

– Det er veldig deilig å være tilbake. Jeg har savnet Norge og jeg har savnet LSK Kvinner, så jeg gleder meg. Ambisjonen er at vi gjør det bedre enn i fjor, og jeg ser frem til å bidra til dette. Jeg er klar til å gi alt, sier Kyvåg i pressemeldningen.

Thea Kyvåg jubler for scoring borte mot Lyn i 2022-sesongen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Opparbeidet seg erfaring

19-åringen ble så sent som i sommer klar for den engelske toppserien da hun signerte for West Ham, men det ble i denne omgang kun med en halv sesong og ti kamper for klubben på fotballøya.

– Jeg har opparbeidet meg masse erfaring under min tid i West Ham, som fotballmessig har vært kjempebra. Jeg tar med meg det jeg har lært inn i LSK Kvinner, og jeg gleder meg til å bidra, sier hun videre i pressemeldingen.

Thea Kyvåg jubler for scoring for West Ham i desember. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

J19-landslaget

Nå venter en retur til LSK Kvinner og Kyvåg har signert en kontrakt som strekker seg ut 2023-sesongen. Samtidig skal hun være med på J19-landslaget denne sesongen og laget jobber for å kvalifisere seg til J19-EM i Belgia til sommeren.

Da må først Tyskland, Irland og Kroatia slås i en kvalifisering som skal spilles i Norge. Den spilles 5. til 11. april, mens EM går av stabelen i Belgia 18. til 30. juli.

Dette blir for øvrig Kyvåg sitt siste år på J19-landslaget.

Kyvåg jubler for seier i J19-EM i fjor sommer. Der endte det med sølv, men i år jakter de norske jentene igjen gull. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Kan LSK Kvinner bli et topplag igjen?

Signeringen av Kyvåg er den andre store signeringen laget har gjort den siste måneden. Marte Bjelde Hjelmhaug har kommet inn fra Arna-Bjørnar og var blant bergensernes beste spillere i andre halvdel av forrige sesong. Samtidig har de fått inn André Bergdølmo som hovedtrener.

– Bergdølmo er en meget kompetent trener som innehar stor kompetanse og som er god på felt. Han utrettet gode resultater i Sarpsborg 08 da han trente juniorlaget til herresiden der de siste sesongene. Det blir spennende å se hva han kan utrette i LSK Kvinner, sier ansvarlig redaktør, Andreas Kristoffer Berge.

– Samtidig har de signert Hjelmhaug og Kyvåg nå, samt at kaptein Emilie Woldvik har signert ny kontrakt. Kyvåg blant annet er en av de beste europeiske spillerne i J19-klassen. Det viste hun under blant annet J19-EM i sommer, så det var synd hun ikke fikk mer tillitt i West Ham. Hjelmhaug på sin side var Arna-Bjørnars beste spiller på høstsesongen og blir en viktig brikke defensivt sammen med Woldvik, som hadde en litt varierende sesong i fjor. Samtidig vet vi var som bor i Woldvik når hun er på sitt beste, fortsetter Berge.

– Det viser at klubben er på rett vei igjen etter en skuffende fjorårssesong. Jeg ser det absolutt ikke som usannsynlig at LSK Kvinner igjen skal kunne kjempe om medaljer når sesongen kommer igang om denne trenden fortsetter. De trenger fortsatt noen spillere til, men foreløpig ser det veldig lovende ut på Romerike, avslutter Berge.

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.