Emma Cecilie Uhrskov Friis er kåret til årets spiller i dansk håndball for sesongen 2021/22. Foto: Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Emma Friis er dansk håndballs beste håndballspiller

Vi har kåret årets spiller i dansk håndball 2021/22 og valget falt på Herning-Ikast (nå Ikast) sin kaptein, Emma Cecilie Uhrskov Friis. Les hele begrunnelsen her.


Herning-Ikast leverte en god sesong i 2021/22-sesongen, men det ble med bronse etter bronse for klubben fra Midtjylland. Både i serien, sluttspillet, cupen og i Europaligaen ble det tredjeplass for lillatrøyene.

Men nå kan de endelig juble for en seier.

Kvinneidrett.no har nemlig kåret en av deres spillere som årets spiller i dansk håndball.

Deres kaptein og venstreving, Emma Cecilie Uhrskov Friis, har imponert i 2021/22-sesongen og kåret til årets spiller i dansk håndball. Det basert på serien, sluttspillet og cupen.

Den 22 år gamle venstrevingen har levert en sesong utenom det vanlige. Hun har den høyeste scoringsprosenten av alle som har scoret mer enn 150 mål og av alle som har hatt mer enn 200 forsøk. Totalt ble det imponerende 195 scoringer på 264 forsøk. Det utgir en treffsikkerhet på 73,86 prosent.

Friis er etter vår mening en av verdens beste venstrevinger og ethvert lag skulle ønske at de hadde henne i troppen. Likevel spiller hun fortsatt i Herning-Ikast, som for øvrig fra neste sesong endrer navn til Ikast. Vi vet flere klubber rundt omkring har vært interessert i å hente henne, men foreløpig blir hun i klubben mens hun studerer internasjonal virksomhetskommunikasjon på engelsk.

Et eksempel til etterfølgelse

22-åringen fyller 23 i slutten av oktober, og hun var en kaptein verdig for danskene i fjor, mens hun i år er visekaptein. Hun er blant verdens beste kantspillere, men hun er likevel en jordnær og alltid hyggelig jente både på og utenfor banen. Hun tar seg alltid tid til fansen, pressen og de som ønsker noe av henne. Hun er rett og slett et eksempel til etterfølgelse.

Ved siden av klubbhåndballen har hun virkelig tatt steg på landslaget. Hun er en fast inventar på A-landslaget til Danmark og ikke nok med det. Hun er som regel å se i start-syveren deres. Etter cupfinalehelten leverte hun blant annet ti scoringer i sin første landskamp dager etter at hun ble toppscorer i den danske cupen.

Variasjon i avslutningene, tempoet hennes og væremåten hennes gjør at hun kan nå så langt hun vil.

Kommer til å bekle fremtiden

I desember 2021 ble det for øvrig VM-bronse med Danmark, så hun vet hvordan bronsene smaker, men i fremtiden tror vi det kan bli edlere metall både med klubblag og landslag.

– Emma er uten tvil den beste kantspilleren vi har sett på mange år. Hun fikk vår oppmerksomhet allerede i 2016 under U18-VM i Slovakia og vi har fulgt utviklingen siden. Vi fikk og gleden av å følge henne i U20-VM i Ungarn i 2018. I begge mesterskapene kom hun på årets lag, noe som er meget imponerende, sier ansvarlig redaktør for Kvinneidrett.no, Andreas Kristoffer Berge.

– Nå har hun også tatt stegene som kreves for å være en seniorspiller. En bedre avslutter skal du lete lenge etter og vi sliter med å finne en spiller i verden som leverer så stabilt som Emma har gjort, spesielt i andre halvdel av sesongen. Dette er uten tvil en spiller som kommer til å bekle fremtiden til både dansk og internasjonal håndball, sier Berge avslutningsvis.

Vi gratulerer Emma Friis med tidenes første pris som årets spiller i dansk håndball fra Kvinneidrett.no. 

Intervju med Emma og video med 20 raske spørsmål kommer tirsdag!

Emma Friis med prisen som årets spiller i dansk håndball. Her sammen med redaktør i Kvinneidrett.no, Andreas Kristoffer Berge. Foto: Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

PS! Herning-Ikast har endret navn til Ikast håndball i etterkant av sesongen. De har og har endret både logo og klubbfarger fra sine kjente lilla drakter til gule og blå hjemmedrakter, samt hvite og røde bortedrakter.

Se galleri fra prisutedelingen under:

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.