Prisvinnere i 2022-sesongen Foto: Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Hun er årets unge spiller i Toppserien 2022

Vi har kåret Kamilla Melgård fra Lyn til årets unge spiller i Toppserien 2022.


Kamilla Melgård (17) har tatt Toppserien med storm i 2022-sesongen. Med sin gjennombruddskraft har hun vært enorm for Lyn i flere kamper denne sesongen. 17-åringen har skapt store problemer for de fleste lag og er en spiller du absolutt ikke ønsker å møte 1v1 som forsvarsspiller. Ikke bare bidrar hun offensivt, men hun er også en spiller som virkelig jobber bakover i banen.

At hun som 17-åring (fylte 17 i desember) har startet hele 16 kamper i serien for Lyn denne sesongen sier en del om hvor viktig hun er til tross for den unge alderen. I tillegg har hun spilt 90 minutter i hele 13 av disse. (Det skal også sies at hun fylte 17 først etter sesongen). Spilleren har allerede rukket å spille 1 1/2 sesong i Toppserien etter debuten hennes forrige sesong.

I tillegg var hun en del av J17-landslaget denne sesongen, mens hun mot slutten av sesongen ble tatt inn i J19-landslaget. Hun blir garantert til å være en del av neste sesongs J19-landslag, samt ikke minst bli en viktig spiller for Lyn i 2023-sesongen.

Dette er uten tvil en spiller for fremtiden og det skal bli spennende å følge henne videre. Vi gratulerer med en velfortjent pris som årets unge spiller 2022.

Intervju med Kamilla kommer senere!

Kamilla (til venstre) sammen med redaktør for Kvinneidrett.no, Andreas Kristoffer Berge, under gårsdagens prisutdeling. Foto: Thomas Nordeng / Lyn Fotball Damer

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.