Foto: Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Hun er årets spiller i Toppserien

Rosenborgs Emilie Marie Joramo (20) er kåret til årets spiller i Toppserien 2022. Prisen ble overrakt på Berkåk fredag ettermiddag.


Emilie Marie Joramo (20) har vært outstanding i flere kamper denne sesongen og vært med på rundens lag i over halvparten av Toppserierundene. Joramo ble for to år siden kåret til årets unge spiller hos oss og var i fjor nominert til prisen som årets spiller. Hun nådde akkurat ikke opp forrige sesong, men ungjenta fra Rennebu har tatt ytterligere steg denne sesongen. Hun har som vanlig vært limet mellom forsvaret og angrepet til Rosenborg og uten henne fungerer rett og slett ikke laget på samme måte. Det har vi sett gang på gang.

Denne sesongen har hun igjen vist seg som et av Norges største pasningsgenier, en av de beste duellspillerne og ikke minst et av Norges største fotballhoder. Det på Rosenborglag som lenge kjempet om serietittelen og som til tider så ut som Norges beste lag. Joramo var også en av spillerne som viste seg frem i Champions League-kvalifiseringen og som hang med på tempoet til Real Madrid. Hun har denne sesongen også fått sin debut på A-landslaget, en debut som kom langt på overtid etter vår mening. Vi forstår heller ikke hvorfor hun ikke har vært med i de siste troppene, for her har Norge en juvel å ta vare på.

20-åringen lar ikke bare fotballen prate, men måten hun opptrer på også utenfor banen er til etterfølgelse. Hun er jordnær, hyggelig og alltid imøtekommende både for presse, sponsorer og ikke minst supportere. En bedre fotballspiller og rollemodell må du lete godt etter. Denne jenta kommer en dag til å spille for en av verdens beste klubber om hun selv vil. Det er det liten tvil om og det går kun på hennes vilje og innsats på hvor langt hun ønsker å nå. Midtbanejuvelen vil uten tvil bli en styrke for ethvert lag og et mareritt for alle motstandere å spille mot.

Ikke bare fikk Joramo de fleste jury-stemmene, men hun fikk også over halvparten av folkestemmene, så det var en unison enighet over hvem som har vært årets beste spiller i Toppserien.

Vi gleder oss til å følge Joramo på veien videre de neste årene og gratulerer midtbanedirigenten med en velfortjent pris.

Et lengre intervju med Joramo kommer senere!

Redaktør i Kvinneidrett.no, Andreas Kristoffer Berge, sammen med Joramo. Foto: Lisbeth Marie Joramo

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.