Portrett av Marte Bjelde Hjelmhaug fra Bjølsenparken i Oslo sommeren 2020. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Hjelmhaug flytter østover: –⁠ Gleder meg masse

Marte Bjelde Hjelmhaug forlater Arna-Bjørnar og Bergen til fordel for LSK Kvinner.


Det melder LSK Kvinner onsdag.

– Eg gler meg veldig masse til å ta fatt på det neste kapittelet av livet mitt. LSK er ein klubb med stolte tradisjonar, og eg har stor tru på framtidsplanene deiras, sier Hjelmhaug til Kvinneidrett.no når vi snakker med henne.

Hun setter pris på at LSK Kvinner har uttrykt at de har troen på henne, og hun har nå signert en treårskontrakt med klubben.

– Og ikkje minst har dei også tru på meg. Det blir eit spennande samarbeid, der eg ser fram til å videreutvikle meg og bidra til at vi klarar å hevde oss i toppen blant dei beste i serien, sier Hjelmhaug, som får drakt nummer fire i LSK Kvinner.

Forsvarsspilleren startet sin karriere i Sogndal, før hun spilte 2. divisjon for Kaupanger. Derfra gikk turen til Bergen og i 2016 kom Toppseriedebuten for Sandviken. Hun ble i Sandviken i 4 1/2 år og fikk med seg 77 kamper før hun tok turen til Arna-Bjørnar. I Arnaklubben har hun vært en av de viktigste spillerne de to siste sesongene med 40 kamper i de to årene.

– Blir utfordrende

23-åringen har også siden sommeren blitt omskolert fra back til stopper i Arna-Bjørnar. Det med stort hell og hun har i flere kamper vært banens beste i hennes nye posisjon.

LSK Kvinner får med det en allsidig, rask og duellsterk forsvarsspiller med en meget god venstrefot. Hun kan også bekle både venstrebacken og en av stopperplassene.

Etter totalt 6 1/2 år i Bergen blir nå Østlandet neste stoppested for sogningen.

– Det blir sjølvsagt utfordrande. Eg flyttar fra venner, familie og ein fin by. Heldigvis er vi berre ein kort flytur frå kvarandre. Men etter 6,5 år i regnbyen føles det riktig å ta fatt på nye eventyr, sier Hjelmhaug avslutningsvis overfor Kvinneidrett.no.

Hjelmhaug har for øvrig også vært med på aldersbestemte landslag. Hun har spilt J17-EM for Norge, mens hun totalt står med 27 aldersbestemte landskamper for J16, J17 og J19-landslaget.

 

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.