Bilder fra da Randaberg satt en historisk rekord. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Historiske Randaberg: –⁠ Sykt kjekt å ta rekorden

Randaberg sine volleyballdamer gikk sin andre strake sesong med kun seire da de slo Førde 3-0 lørdag. Dermed har de 30 seire på rad i Mizunoligaen. Vi tok en prat med to av Randaberg-jentene etter kampen.


– Det er jo sykt gøy. Vi hadde ikke tenkt på at det hadde vært noe som ikke var gjort før, at vi kunne slå en rekord før sånn for noen uker siden. Så det var sykt kjekt å ta den rekorden, sier Maria Halsne Dahl til Kvinneidrett.no når vi møter henne etter kampslutt i Randaberghallen lørdag ettermiddag.

Randaberg var nådeløse mot Førde, og selv om vertene spilte litt på halv  maskin til tider var det aldri noen tvil. Randaberg vant det første settet 25-19, før de fulgte opp med 25-18 i andre sett. I det trejde ble det hele 25-11 etter at Dahl selv hadde servet inn en haug av poeng på rad i starten av kampen.

Blitt en profil

Dahl har etter hjemkomsten fra USA og jobb på DisneyWorld i Florida virkelig satt sitt preg på Mizunoligaen og i Randaberg har hun blitt en profil. 23-åringen fra Sola forteller spesielt om de to siste årene med spill både i Norge og i Europa.

– Begge disse to årene har bare vært sykt kjekke og læringsrike generelt. Det har vært sykt kjekt å være med på så mye forskjelllig og sykt mye volleyball med både serien, cupen og europacupen. Sykt kjekt at vi klarer å holde det gjennom serien og uansett om det blir mye kamper og mange turneringer. Vi klarer å holde det oppe veldig bra.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / SportskollektivetTatt store steg

Sandnesjenta Kaia Flatekvål (19) kom til Randaberg før denne sesongen og har tatt store steg. Hun har bare blitt bedre og bedre og er nå fast i startoppstillingen til Norges beste volleyballag.

– Det har vært sykt kjekt. Det er en så god treningsgruppe og et veldig godt trenerteam, så det har vært sykt kjekt å kjenne at jeg har utviklet meg. Jeg gikk jo tre år inne på Toppvolley Norge, men jeg har hatt en mye brattere kurve denne sesongen her i Randaberg enn jeg hadde på de tre årene. Det er veldig kjekt å vise at det går med et så godt lag, sier Flatekvål.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Møtte et av verdens beste lag

Men det er ikke bare i Mizunoligaen de to jentene har fått prøve seg det siste året. I Europacupen spilte de mot Igor Gorgonzola Novara. igor er rangert som verdens åttende beste lag, og vant hele Europacupen til slutt.

– Det var veldig surrealistisk og kult å ha spilt mot en av ti verdens beste lag og at de nå vant Europacupen. Det er sykt kjekt å møte et så bra lag og bare få lov til å prøve seg imot de. Selvfølgelig, så vant vi jo ikke, men det var bare sykt kjekt å prøve å spille mot et så bra lag og det over to kamper og. Vi er veldig heldige som får lov til å gjøre alt det vi kan og at klubben støtter alt. Vi er veldig heldige, sier Dahl.

Men ikke bare spilte Randaberg mot Igor. De tvang de til timeout, de ledet kampen på bortebane og gjorde seg absolutt ikke bort.

– Det var jo veldig stort. De er jo et utrolig godt lag og de har liksom en helt annen flyt enn det vi har, så det er sykt kult å få prøve seg mot sånne lag. Spesielt og når vi viser at vi og kan ta poeng. Vi kan spille jevnt med de til tider og presse de, sier Flatekvål.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Revansjelysten er stor

Med andre ord har 2023/24-sesongen vært en eneste stor opptur for Randaberg. Samtidig er det en ting som stikker litt. I cupfinalen i januar spilte Randaberg cupfinale mot Koll. Det endte med et forsmedelig tap. Neste år er jentene klare på at de skal ha med cupgullet hjem.

– Ja, vi er veldig revasjelyste på den, så neste år skal vi ta den, sier de to jentene samstemt.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Final 4

Men til tross for at siste seriekamp er spilt, så er det fortsatt mer å spille om. 19. og 20. april spilles Final 4 for første gang i volleyballhistorien. Der er Randaberg som grunnspillvinner direkte kvalifisert sammen med serietoer TIF Viking. I tillegg skal Final 4 arrangeres i nettopp Randaberg.

– Jeg tror det blir sykt kjekt og veldig god stemning av at alt er samlet på samme sted. De andre årene har det vært så splittet, så det vil nok føles enda mer seriøst på en måte med en skikkelig Final 4. Jeg er veldig glad for at det ble sånn. Også er det sykt kult at vi får lov til å arrangere det, så det er ennå kjekkere. Vi satser på at både damene og herrene er med der, så skal vi heie på hverandre, sier Dahl.

– Ja, jeg tror det blir et veldig godt arrangement og viktig for sponsorerne og at de arrangerer det her i Randaberg og. Jeg tror det blir dritkult, skyter Flatekvål inn.

Og vi satser på fulle hus?

– Ja, ja, så absolutt, svarer de i kor.

Og målsetningen der er klar. De går for å vinne Final 4, akkurat som de vant sluttspillet forrige sesong.

– Ja, det vil vi si. Vi skal vinne, er de to jentene enige om avslutningsvis.

Kvinneidrett.no vil for øvrig være på plass i Randaberghallen i april for å dekke Final 4.

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Randaberg