Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Historisk NM-gull ble delt ut i Lillesand: –⁠ Ekstra stas

Sunniva Helland-Hansen fra Rossvoll VBK og Emilie Kløvfjell Olimstad fra Kristiansand Sandvolleyballklubb vant NM i sandvolleyball søndag. Dermed er de tidenes første vinnere av Kongepokalen i sandvolleyball. På herresiden var det Anders Berntsen Mol og Adrian Mol (begge fra Strandvik IL) som stakk av med Kongepokalen. Se stort bildegalleri fra finaledagen både på kvinne- og herresiden.


Kongepokalen har nemlig aldri før blitt delt ut i sandvolleyball og dermed ble det en historisk dag for de to landslagsspillerne.

– Vi vant jo NM i fjor og det var stas, men jeg kjente at det faktisk var litt ekstra stas når det var Kongepokal. Man glemmer det liksom litt, for man er så fokusert i arbeidet, men det var kjekt og veldig gøy, sier Olimstad til Kvinneidrett.no.

2-0-seier i finalen

I finalen ble det 2-0-seier med settsifrene 21-13 og 21-15 over Julia Solgaard Thelle fra Sandnes Volleyballklubb og Renate Bjerland fra NVBF.

– Vi er veldig fornøyde, fordi vi spiller på den måten som vi også ville gjort på verdensserien. Ambisjonene var at vi forventet å vinne, men at vi klarte å vinne på den måten og med den aggressiviteten, og at vi får vist frem det spillet vi jobber så mye med hver dag har vært kjempemoro. Vi kan ikke være noe annet enn veldig fornøyd, sier Helland-Hansen.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

En kjempesuksess

Årets NM var delt i to. Først var det kvalifisering på Voldsløkka i Oslo forrige helg, før finalespillet gikk av stabelen i Lillesand denne helgen. Det som en forlengelse av OL-kvalifiseringen i midtuka. Etter en uke fyllt med sandvolleyball på brygga i Lillesand kan begge jentene bekrefte at arrangementet har vært en stor suksess. Det har vært knallvær med sol, 20-25 grader og opp mot 2500 tilskuere og fulle tribuner hver bidige dag.

– Først og fremst er det hjemmebane for oss uansett hvor det er i Norge siden vi bare spiller turneringer i utlandet, så det har vært supert. Det har vært kjempestas å spille her. Det har vært fullt nesten hver dag og med en veldig bra stemning, så det har vært en skikkelig høydare å spille her, sier Olimstad.

Makker Helland-Hansen sier seg hundre prosent enig.

– Ja, jeg er helt enig. Når det er første gang noe blir arrangert så vet man liksom ikke helt hvordan det blir, men det har vært fulle tribuner, folk kommer og det er strålende hver. I tillegg til litt vind som har vært bra for oss, siden vi er glad i å spille i vind. Så det har vært helt fantastisk og upåklagelig, avslutter hun til Kvinneidrett.no.

Alva Victoria Faye Kjølberg fra Asker Skiklubb og Ingrid Lunde fra Oslo Volley tok bronse etter 2-0-seier med 21-11 og 21-15 over Terian Kaelo fra Sandnes Volleyballklubb og Maja Sofie Windelstad fra Koll IL.

Tidligere Champions League-vinner i håndball, Karoline Olsen, og lillesøster til Anders Mol, Melina Mol, koste seg i sommersola i Lillesand. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Spennende herrefinale

På herresiden ble det ufattelig mye mer spennende. Brødrene Anders og Adrian Mol fra Strandvik IL møtte Jonas Waale Kvalen fra KFUM Volda og Mathias Berntsen fra Dristug IL.

Første sett gikk til brødrene Mol med 22-20, mens det andre settet tok Kvalen og Berntsen med 21-19. Dermed måtte det et tiebreak til.

Der var Mol-brødrene sterkest og vant til slutt med 15-12 og kunne juble for tidenes første Kongepokal.

Brødrene Aleksander Sandlie Sørum fra Oslo Sandvolleyballklubb og Christian Sandlie Sørum fra Dristug IL tok bronsen etter 2-0 med 21-16 og 21-15 i sett mot Vegard Nyrønning Løkken og Erlend Henriksveen fra Trondheim Sandvolleyballklubb.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Se bilder fra begge finalene, tribunelivet med lillesøster Melina Berntsen Mol i spissen, medaljeutdelingen og bronsefinalen på damesiden i albumet under. Bilder fra damenes gruppespill kommer senere sammen med større album fra finaledagen.

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

NM Sandvolleyball