Fra byderbyet mellom Vålerenga og Lyn i 2024 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Historisk Lynseier i byderbyet

For første gang noensinne holdt Lyn nullen hjemme mot Vålerenga i Toppserien. Det bød samtidig på tre poeng for første gang siden 2020.

Lyn har ikke hatt den beste historikken mot Vålerenga i Toppserien siden opprykket i 2017. Siden den gang har det blitt elleve tap, én uavgjort og to seire mot byrivalen i Toppserien.

Eneste gangen Lyn har holdt nullen var borte i mai 2018. Siden den gang har Lyn hatt en målforskjell på 6-28 i Toppseriekamper. De har dog slått Vålerenga en gang siden og det var hjemme i 3-2-seieren i juli 2020. Siden har det ikke blitt seier. Det var frem til lørdag.

Kjemperedning av Lyn

Vålerengas Olaug Tvedten fyrte løs kampens første farlige skudd elleve minutter ut i oppgjøret, men smalt den på oversiden av tverrliggeren og over. 25 minutter ut i kampen kommer så oppgjørets første sjanse. Tuva Espås la inn til Janni Thomsen, som på åpent mål bommet. Det mye takket være en enorm forflytning av Kirvil Odden Sundsfjord i Lyn-målet.

To i krysset

40 minutter ut i kampen så sitter den for vertene. Tanja Myrseth slo et perfekt innlegg til Trine Skjelstad Jensen som headet ballen vakkert opp i nærmeste kryss. 1-0 til Lyn til pause.

Etter pause startet Lyn best og Luisa Luna Galteland fyrte løs et skudd som Tove Enblom reddet. Så kom dagens øyeblikk på Kringsjå. I det 56. minutt fyrte Kristin Holmen til fra litt over 20 meter og opp i krysset, litt likt som hun gjorde mot KFUM i cupen på onsdag, bare motsatt kryss. 2-0 til Lyn.

Etter det har Vålerenga en stor sjanse ved Elise Thorsnes og en ved Karina Sævik, men det ville seg ikke for gjestene og Lyn beholdt alle tre poengene på Kringsjå.