Guro Nestaker i aksjon for Storhamar hjemme mot Herning-Ikast i European League 2021/22. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Herning-Ikast med gavepakke til Storhamar

Et coronasvekket Herning-Ikast vartet opp med en meget sterk 34-31-seier borte mot Magura Cisnadie lørdag. Det hjalp Storhamar mye og nå kan hedmarkingene tape med syv søndag, og allikevel ta seg til kvartfinalen i European League.


Herning-Ikast har vært i en klasse for seg i gruppespillet og sto før lørdagens kamp med fem av fem seire, men fikk trøbbel i oppkjøringen før den siste kampen i gruppespillet. Først røk trenerteamet på coronasmitte og etter hvert har flere av spillerne blitt indisponible grunnet karanteneregler fra EHF (Det europeiske håndballforbundet). Blant annet kaptein og toppscorer Emma Friis (31 mål i årets European League) måtte bli hjemme i Danmark lørdag.

– Tyra Axnér, Cecilie Brandt, Sarah Iversen, Alberte Ebler, Emma Friis og Vilde Johansen er ute av troppen grunnet Corona. Det samme er trenerteamet Kasper Christensen, Anders Friis og fysioterapeut Christian Bo. Også Jessica Ryde og Ingvild Bakkerud har blitt hjemme i Ikast, skrev den danske klubben på sin hjemmeside før avreise til Romania.

 

Toppscorer, Emma Friis, er en av mange som måtte holde seg hjemme i den siste kampen i gruppespillet. Her fra oppgjøret mot Storhamar tidligere i år. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Direktør i klubben, Daniel Grønhøj, ledet laget i kampen, og etter en relativt tett kamp kunne danskene ta med seg en 34-31-seier hjem igjen. Dermed hjelper de samtidig sine skandinaviske venner i Norge.

I skrivende stund ligger Storhamar nemlig på andreplass i gruppen foran Magura og Lada. Russiske Lada er nettopp Storhamar sin motstander søndag klokken 14:00 og der er premissene nå klare.

Med seier, uavgjort eller tap med inntil syv mål, så tar Storhamar seg videre til kvartfinalen. I kvartfinalen venter i så fall danske Viborg.

Kan få to norske i kvartfinalen

Fra før har Sola tatt seg videre som gruppevinner i sin gruppe. De møter franske ES Besancon Feminin i søndagens site gruppespillkamp, men Sola har med fem strake seire allerede sikret gruppeseieren og møter med det enten rumenske Minaur Baia Mare eller den regjerende mesteren i franske Les Neptunes de Nantes i sin kvartfinale.

Både Molde og Tertnes røk for øvrig ut i kvalifiseringen på veien til gruppespillet.

Champions League

Vipers er det siste av Norges lag som spiller ute i Europa. De er regjerende mestere i Champions League og sto for en meget sterk prestasjon lørdag. Med 30-29-seier hjemme mot Györi kan de kapre andreplassen i sin gruppe og dermed få en bedre seeding inn mot kvartfinalen. Andreplassen sikres om Metz ikke vinner sin kamp søndag.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.