Oda Mathilde Johansen med prisen som årets unge spiller i 2023. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Her er årets unge spiller i Toppserien 2023

LSK Kvinners Oda Mathilde Johansen (19) er kåret til årets unge spiller i Toppserien 2023. Prisen ble utdelt på Lørenskog lørdag formiddag.


– Det føles helt fantastisk og jeg så ikke den komme. Jeg er veldig glad for å få en pris som viser at jeg får noe igjen for den jobben jeg har gjort, sier Johansen om å bli kåret til årets unge spiller.

Begrunnelse:

Oda Mathilde Johansen (19) var i 2023 en viktig brikke i et godt LSK Kvinner. Hun startet 24 av 27 kamper, og spilte hele 22 90-minuttere i Toppserien. Som venstreback var hun dermed med på Toppseriens nest beste forsvar, og hun bidro i tillegg offensivt med seks målgivende pasninger, samt én scoring.

19-åringen tar stadig steg og blir mer og mer stabil i prestasjonene. I 2023 gikk hun sjeldent av banen med en dårlig prestasjon, noe som er sterkt i en så ung alder. Johansen sin gode venstrefot er et angrepsvåpen i seg selv. Hun har også hurtigheten til å både dra seg forbi på venstresiden offensivt, samt det som kreves for å holde følge med de fleste kantspillere i det defensive. I tillegg har hun fysikken som kreves i toppfotballen.

Hun kom til LSK Kvinner fra Fjellhamar i 2021 og har de siste sesongene tatt store steg hos de gule og svarte. Hun har allerede passert 50 A-lagskamper. Fortsetter hun utviklingen kan hun nå så langt hun bare vil og vi blir overrasket om hun ikke på sikt ender opp som utenlandsproff.

Johansen kåres med det til årets unge spiller i Toppserien 2023.

Et lengre intervju med Johansen kommer senere!

Oda Mathilde Johansen (til høyre) sammen med ansvarlig redaktør i Kvinneidrett.no, Andreas Kristoffer Berge.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.