Karen Rygg Ims med prisen som årets unge spiller i 2. divisjon 2023. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Her er årets unge spiller i 2. divisjon 2023

Viking FKs Karen Rygg Ims (17) er kåret til årets unge spiller i 2. divisjon 2023. Prisen ble utdelt på SR-Bank Arena i Stavanger fredag.


– Det er selvfølgelig veldig kjekt og egentlig bare en stor motivasjon til å jobbe videre, og jeg synes det er kjekt at jeg har blitt lagt merke til, sier Ims om å bli kåret til årets unge spiller i 2. divisjon 2023.

Begrunnelse:

Karen Rygg Ims (17) hadde i 2023 et virkelig godt år for Viking. Hun ble nummer to på toppscorerlistene i 2.divisjon avdeling 1 med sine 14 scoringer og hadde flere viktige scoringer for klubben. Hun ble med det også toppscorer på et Viking-lag som rykket opp. I tillegg sto hun blant annet for kampens eneste scoring med sin forløsende avslutning borte mot Amazon Grimstad seks minutter på overtid, samt flere andre viktige scoringer, deriblant hattrick mot Vålerenga 2.

Hun står nå bokført med hele 24 scoringer på 32 kamper i 2.divisjon. Det som 17-åring. Nå venter et steg opp til 1. divisjon sammen med resten av laget.

Vi har fulgt Ims, som vokste opp med fotball i Randaberg som liten, i flere år etter at hun ble en del av talentleiren hos NFF. Hun kom til Viking allerede i 2021 og har siden tatt steg for steg sammen med laget, og hun får mer og mer spilletid. I fjor fikk hun og flere landskamper både for J17- og J18-landslaget, så det er ingen tvil om at Ims er en spiller å følge med på videre i fremtiden.

Angrepsspilleren besitter god fart og har bra teknikk. Hun er god 1v1 offensivt og jobber utrettelig hele veien. Med det er hun alltid et uromoment for enhver forsvarsspiller.

Nå venter en ny sesong og denne gang i 1. divisjon på Ims som også valgte å bli i Viking tross andre tilbud. Vi tror utviklingen bare vil fortsette i 2024, og ungjenta er en spiller som fort kan bli å finne både i Toppserien og i utlandet på sikt.
Ims kåres med det til årets unge spiller i 2. divisjon 2023.

Vi kommer tilbake med et lengre intervju med Ims senere!

Karen Rygg Ims (til høyre) sammen med ansvarlig redaktør i Kvinneidrett.no, Andreas Kristoffer Berge. Foto: Alexander Larsen, Viking FK

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.