Prisvinnere for fotballsesongen 2023 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Her er årets unge spiller i 1. divisjon 2023

AaFK Fortunas Guro Hammer Røn (19) er kåret til årets unge spiller i 1. divisjon 2023. Prisen ble utdelt på Kringsjå lørdag ettermiddag.


– Det er veldig stort og det kom som en overraskelse, så veldig gøy. Det å bli satt pris på og bli sett er stort, sier Røn da vi overrasket henne med prisen etter dagens treningskamp mot Lyn på Kringsjå i Oslo.

Guro Hammer Røn (19) slo igjennom i AaFK Fortuna og 1. divisjon i 2022, men i 2023 tok hun det enda et steg opp. Med 15 målpoeng (medregnet inndirekte assist) var hun en meget viktig faktor til at klubben var det mestscorende laget i 1. divisjon med hele 50 scoringer.

2004-jenta fra Breivika i Ålesund spilte først i Blindheim før hun meldte overgang til AaFK Fortuna i 2021 og har siden tatt steg på steg.

Hun er god med begge bena, besitter stor fart og er god 1v1 offensivt. Med det er hun en konstant trussel for motstanderens forsvar og en spiller de fleste ser opp for.

Nå venter en ny sesong i 1. divisjon på Røn og AaFK Fortuna i 2024, og fortsetter både hun selv og klubben utviklingen kan det bli en morsom sesong for de oransje og blå. 19-åringen kan nå langt og vi blir ikke overrasket om vi ser henne i Toppserien snart.

Røn kåres med det til årets unge spiller i 1. divisjon 2023.

Intervju med Røn kommer senere!

Guro Hammer Røn sammen med ansvarlig redaktør i Kvinneidrett.no, Andreas Kristoffer Berge. Foto: AaFK Fortuna

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

1.divisjon Aafk Fortuna