Årets spiller i Toppserien 2023: Olaug Tvedten Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Her er årets spiller i Toppserien 2023

Vålerengas Olaug Tvedten (23) er kåret til årets spiller i Toppserien 2023. Prisen ble utdelt i Vallhall fredag ettermiddag.


– Det er veldig stas og kjempekult. Det er kjekt å bli anerkjent, sier Tvedten om å bli kåret til årets spiller.

Begrunnelse:

Olaug Tvedten (23) har i 2023 vært en drivkraft hos seriemester Vålerenga. 23-åringen har levert noen scoringer av ypperste klasse og har i tillegg en haug med målgivende pasninger.

Hun har en meget god fysikk og vinner de fleste duellene hun er i. Hun har en slepen teknikk der det er vanskelig å ta fra henne ballen, samt at hun har en ekstrem mentalitet. Hun har x-faktoren til å avgjøre kamper fra omtrent alle vinkler både med smarte pasninger og ikke minst med sitt fryktede skuddben.

I 2023 tronet hun øverst som toppscorer i Toppserien med sine 13 mål. Ikke bare det, men hun hadde også flest målgivende pasninger med sine tolv målgivende i 2023. Dermed bidro hun til flest målpoeng av samtlige spillere i Toppserien med sine 25 målpoeng på 27 kamper.

Jenta som startet sin fotballkarriere i Trott på Stord har tatt store steg i Vålerenga etter overgangen fra Avaldsnes i 2021 og vi blir ikke overrasket om hun tar enda fler steg det kommende året.

Tvedten kåres med det til årets spiller i Toppserien 2023.

Et lengre intervju med Tvedten kommer senere!

Ansvarlig redaktør i kvinneidrett.no, Andreas Kristoffer Berge, sammen med Olaug Tvedten. Foto: Andreas Thorsen Schoute / Vålerenga

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.