Hegg med prisen som årets spiller i 1.divisjon 2023. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Her er årets spiller i 1. divisjon 2023

Kolbotns Eline Hegg (22) er kåret til årets spiller i 1.divisjon 2023. Prisen ble delt ut i forbindelse med helgens kamp mellom Kolbotn og Arna-Bjørnar på Grorud.


– Det er veldig gøy! Resten av laget, trenerne og menneskene rundt, skal ha en stor del av æren for at sesongen ble som den ble. Men ja, det er alltid gøy å få bekreftelser utad i tillegg, sier Hegg om å få prisen som årets spiller i 1.divisjon 2023.

Begrunnelse:

Eline Hegg (22) er et kjent navn for mange fra Toppserien de siste årene og 22-åringen fra Alta har levert gode prestasjoner jevnt og trutt de seneste årene, men i 2023 i 1. divisjon tok hun prestasjonene til et nytt nivå og Hegg strålte for Kolbotn.

Hun ble omskolert tidlig i sesongen fra kant til indreløper og det med bravur. Hun spilte også noe ute på kanten til tider, men primært var hun å se som indreløper. 2001-jenta virker å trives i sin nye rolle, og i 2023 ble det hele 15 målpoeng. Det fordelt på fem mål og hele ti assist. Det gjør henne også til assistdronning i 1. divisjon i fjor. Det gjør også 2023-sesongen til Hegg sin beste sesong i Kolbotn siden overgangen fra Bossekop i 2018.

Hegg besitter stor fart og meget god teknikk, samt en fin pasningsfot. Og som statistikken tilsier er hun god til å tre igjennom sine lagvenninner både langs bakken og med gode innlegg. Til tross for at hun kun er 22 år var hun i 2023 rutinen i et ungt Kolbotn-lag, og hun kommer garantert til å bli svært viktig nå når Kolbotn tar turen tilbake til Toppserien og Norges høyeste nivå i 2024.

Hegg kåres med det til årets spiller i 1. divisjon 2023.

Prisvinner Eline Hegg (til høyre) sammen med ansvarlig redaktør i Kvinneidrett.no, Andreas Kristoffer Berge. Foto: Emma Braut Brunes

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.