Årets lag i dansk håndball 2021/22 Foto: Kvinneidrett.no, Aarhus United og Ringkøbing

Her er årets lag i dansk håndball 21/22

Vi har kåret årets lag i dansk håndball basert på grunnspillet og sluttspillet i Bambusaligaen, samt Santander-cupen.


Årets sesong i Danmark ble avsluttet med at Odense tok gull foran Team Esbjerg og Herning-Ikast. Viborg tok fjerdeplassen. I cupen ble det dog gull til Esbjerg foran Odense. Bronsen gikk også der til Herning-Ikast, mens København tok fjerdeplassen.

Årets sesong har vi fulgt tett både gjennom TV-skjermen og i tillegg noen kamper live i hallen. Etter sesongslutt tirsdag har vi nå satt opp det vi mener er årets lag i Danmark for sesongen 2021/22.

Vi vil for øvrig også kåre årets spiller, men kommer tilbake med denne kåringen senere når vi har delt ut prisen!

Keeper = Althea Reinhardt - Odense
Nest høyest redningsprosent bassert på ligaen og sluttspillet, mens bassert på kun ligaen var hun på topp. Var den keeperen med høyest redningsprosent i åpent spill. Sto også meget godt i de avgjørende kampene, spesielt mot slutten av sesongen. Endte til slutt opp med sølv i cupen, før det ble gull i grunnserien og sluttspillet.

Althea Reinhardt. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Playmaker = Henny Ella Reistad - Team Esbjerg
Den norske playmakeren har storspilt for Team Esbjerg denne sesongen. Ligaens toppscorer og mest målfarlige spiller. Også nummer to på listene over best uttelling på skuddene med en uttelling på 72,53% (passert på spillere med 150 mål eller mer i cup og serie). Endte opp med gull i cupen, før det ble sølv i både grunnserien og sluttspillet. Ble for øvrig kåret til årets spiller i 2021 av den dansk topphåndball.

Henny Ella Reistad. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Høyre back = Dione Housheer - Odense
Housheer var i toppen av alle listene etter årets sesong var ferdig, både i grunnspillet, sluttspillet og i cupen. Leverte blant annet nest mest assist av samtlige spillere i grunn- og sluttspillet. Det i tillegg til å være nummer to på statistikken over de mest målfarlige spillerne. Vant også gull i både grunnspill og sluttspill, mens hun tok sølv i cupen. Den nederlandske jenta var en stor delaktig grunn til at Odense gjorde en så bra sesong som de gjorde.

Dione Housheer. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Venstre back = Mathilde Neesgaard - Aarhus 
Leverte nest mest assist i grunnspillet med sine 120 assist. I tillegg leverte hun hele 204 scoringer totalt fra sin venstreback. Med tanke på at hun spilte på et lag som endte utenfor sluttspillplass leverte hun en meget sterk prestasjon for Aarhus. Hun var også samtidig den fjerde mest farlige spillere offensivt. 

Mathilde Neesgaard. Foto: Aarhus United

Strekspiller = Alberte Simonsen - Ringkøbing
Strekspilleren leverte på et høyt nivå for et lag som som havnet nest sist. Laget holdt likevel plassen og mye takket være Simonsen sitt bidrag. Hun var den spilleren som vant flest baller av samtlige i ligaene når det kommer til grunnspillet. Fremover leverte hun imponerende 127 mål på 175 forsøk. Det gir en prosent på 72,6 % i grunnspillet.

Alberte Simonsen. Foto: Ringkøbing

Høyreving = Thilde Frandsen - Viborg
Leverte en solid sesong for et Viborg-lag som tok fjerdeplass i både grunnspill og sluttspill. Med 92 scoringer fra sin høyreving var hun en viktig bidragsyter for et Viborg-lag som kjempet om medaljene helt inn. Spesielt i sluttspillet blomstret hun virkelig og hun scoret 34 av sine scoringer der.

Thilde Frandsen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Venstreving = Emma Friis - Herning-Ikast
Venstrevingen og kapteinen til Herning-Ikast har til tider levert i verdensklassenivå denne sesongen. Spesielt på vårparten har hun blomstret på håndballbanen. Hun ble toppscorer i cupen og leverte ellers dansk håndballs beste uttelling med scoring på 73,86 % av skuddene sine. Friis er blant verdens beste venstrevinger.

Emma Cecilie Uhrskov Friis. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.