Hege Riise er Norges nye landslagssjef. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Hege Riise er Norges nye landslagssjef

Onsdag offentliggjorde Fotballforbundet hvem som tar over A-landslaget.


- Å få lede Norges A-landslag er det største, og jeg er stolt og glad over å få tillit til å lede laget og teamet. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på utfordringen, sier Hege Riise i en pressemelding fra NFF.

Med seg i trenerteamet får hun blant annet Monica Knudsen som en av to assistenter. Knudsen var også assistenten til Riise på J19-landslaget i sommer da Norge tok et imponerende EM-sølv.

Riise og Knudsen har vært en vellykket duo i mange år og de var blant annet duoen som tok LSK Kvinner til topps og som Norges beste fotballklubb i en årrekke.

I tillegg får Riise med seg Ingvild Stensland som den andre assistenten, mens Jon Knudsen går inn som keepertrener.

- I Hege får vi en svært erfaren og kunnskapsrik sjef, en avbalansert teambygger som gir plass til andre typer med andre egenskaper rundt seg. En hovedtrener kan ikke bygge eller lede laget alene. De siste ukene har vi hatt fokus på å finne et team som utfyller Heges egenskaper, men som også vil ta en tydelig posisjon i norsk fotball for å engasjere og for å virkelig løfte frem at landslaget først og fremst er klubbenes lag og flaggskip, sier fotballpresident, Lise Klaveness, i pressemeldingen.

Riise leder Norge for første gang i bortekampen mot Belgia 2. september. Fire dager senere leder hun sin første kamp på norsk jord da Albania kommer på besøk.

Hege Riise (til venstre) og Monica Knudsen ledet J19-landslaget til EM-sølv i sommer. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Norge A-landslaget