Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet
Fotballkåringer 2022

Han er årets trener i 1.divisjon

Vi har kåret KIL/Hemnes Anders Tanem til årets trener i 1.divisjon 2022.


Anders Tanem tok over KIL/Hemne foran årets sesong. En rekke spillere forlot KIL/Hemne i vintervinduet, men Tanem har klart å hente riktige spillere og sammensatt et slagkraftig lag ingen har kunnet undervurdere. KIL/Hemne viste seg allerede frem i første seriekamp borte mot seriefavoritt ØHIL. 2-0-seier på bortebane ble starten på en drømmesesong for KIL/Hemne.

Laget holdt seg stabilt gjennom sesongen og kjempet utover om oppryk til Toppserien over en lengre periode. Det i en sesong hvor de fleste hadde dømt de nord og ned. Vi i Kvinneidrett.no var én av få som hadde klubben på sikker plass, men de overrasket likevel oss også.

Tanem innførte en mer spillende stil enn laget har hatt de foregående sesongene. Fra 4-4-2 med en direkte spillestil ble laget et 4-3-3-lag med ballbesittende og hurtig angrepsspill kombinert med et herlig presspill både i lavt og høyt press.

Trønderen har gjort underverker med laget og her er det mye å bygge på inn mot neste sesong. Tanem vinner kåringen i hard konkurranse med flere.

*Årets trener er for øvrig bassert på selve seriespillet da vi i Kvinneidrett.no ikke anerkjenner sluttspillet.

**Årets lag i 1.divisjon kåres i løpet av den neste uken, mens nominasjoner til årets spiller og årets unge spiller også vil komme. Hvem som vinner de to siste prisene offentliggjøres i slutten av November.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

1.divisjon KIL/Hemne