Häcken tok imot Real Madrid i Champions League hjemme på Bravida Arena. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Deportes Femeninos / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Häcken sjokkerte i Champions League: –⁠ Jeg kan fortsatt ikke tro det

Det svenske laget slo Real Madrid hjemme på Bravida Arena torsdag kveld og tok sin andre strake seier i Champions League. Se bildegalleri og hør reaksjoner

Real Madrid startet kampen best og dominerte store deler av den første omgangen. Signe Bruun fant også nettmaskene på en retur kun ni minutter ut i kampen. Gjestene fra den spanske hovedstaden var også nærmere en økning av ledelsen enn Häcken var utligning i den første omgangen, men forsøket til Bruun snek seg like utenfor, mens Olga Carmona sitt langskudd gikk på innsiden av stolpen og ut. Dermed 1-0-ledelse til spanjolene halvveis.

Olga Caroma (til venstre) og Signe Bruun jubler for 0-1-scoringen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Deportes Femeninos / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Etter hvilen startet igjen Real Madrid best, men det var svenskene som kunne juble. Ut av ingenting fikk plutselig Rosa Kafaji avfyrt et skudd som gikk inn og 1-1 i Hisingen.

Drømmescoring

Etter dette handlet alt om Häcken. De tok fullstendig over oppgjøret ute på kunstgresset, og til slutt kune de juble igjen. Et fantastisk angrep som startet med en ekstremt god frispilling endte opp hos Katariina Kosola etter 16 pasninger. Hun ville ikke være noe dårligere enn sine lagvenninner og skuddet limte seg helt oppe i lengste kryss fra den finske jenta. Det fikk stadion med 4897 tilskuere til å eksplodere.

Flere mål ble det ikke og Häcken kunne med det juble for 2-1-seier. Det var deres andre strake seier etter at de slo Paris FC 2-1 på bortebane forrige uke. Dermed leder de gruppe D med seks av seks mulige poeng. Det er to poeng foran Chelsea som vant 4-1 hjemme mot Paris FC torsdag. Real Madrid følger på tredjeplass med ett poeng, mens Paris ligger sist med null poeng.

Katariina Kosola jubler med lagvenninnene etter 2-1-scoringen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Deportes Femeninos / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Norsk jubel i Paris

I den andre gruppen torsdag ble det 1-0-seier til Alexander Straus og Tuva Hansens Bayern Munchen etter en meget god kamp borte mot PSG. Roma slo for øvrig Ajax med 3-0 hjemme i Italia. I Gruppe C topper dermed Roma med seks poeng, mens Bayern er hakk i hæl med samme poengsum, men dårligere målforskjell. Ajax er nummer tre med tre poeng, mens PSG har fått en tøff start med to strake tap og null poeng.

Se intervju med målvakt Jennifer Falk og med matchvinner Katariina Kosola under: