Emilie Haavi portrett Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Haavi etter seriegull i Italia: – Både stolt og glad

Roma tok nylig klubbens første seriegull. Det med tre norske spillere i troppen. Vi fikk en prat med Emilie Haavi.


Både Emilie Haavi, Sophie Roman Haug og Mina Bergersen har vært en del av Roma i 2022/23-sesongen, og nylig kunne de krone sesongen med klubbens første seriegull.

– Det er veldig gøy å ha tatt seriegull med Roma. Det første i klubbens historie og jeg er både stolt og glad for å få være med på denne reisen, sier Romas Emilie Haavi til Kvinneidrett.no.

– Det har skjedd veldig mye positivt i klubben siden jeg ankom for halvannet år siden, og det føles stort å ha vært en del av denne siste perioden, fortsetter hun.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Trekker fram Champions League-kamp

Roma vant serien overlegent etter sluttspillet. De ledet med åtte poeng etter grunnserien, mens før siste seriekamp mot Juventus ligger de nå 16 poeng foran Juventus på andreplass.

Haavi trekker frem en Champions League-kamp hjemme mot Barcelona som en stor opplevelse. Da var det nærmere 40.000 tilskuere tilstede.

– Sesongen sett under ett har egentlig vært en eneste stor opptur både for egen-og lagets del. Hjemmekampen mot Barcelona på Stadio Olimpico står igjen som hittil en av de største opplevelsene jeg har hatt på en fotballbane.

Cupfinale neste

Nå gjenstår to kamper av sesongen. Først venter Juventus i siste serierunde til en ubetydelig kamp, før de skal opp i cupfinalen mot nettopp Juventus én uke senere.

– Nå har vi fremdeles en cupfinale å se frem til, så jeg håper og tror at sesongen enda kan by på noen fine øyeblikk, avslutter Haavi.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.