Fra serieåpningen mellom Grei og Sogndal i 2024 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Grei leder an, men HamKam med kamper tilgode

Grei leder 2.divisjon avdeling 2, men HamKam har spilt to kamper mindre. I bunnen er det jevnt og vi har tatt en titt på avdelingen i mai.


Grei

Laget som rykket ned har hatt en god start, men fikk et stortap borte mot HamKam tidlig i sesongen, men i mai har det blitt fire strake seire. Først slo de Porsanger 7-1 hjemme, før de fulgte opp med 3-0-seier hjemme mot Kongsvinger. Etter 6-0 borte mot Sarpsborg 08 og 5-0 hjemme mot Bjørnevatn, så endte de maimåned med 12 poeng og 21-1 i målforskjell. Totalt gir det 15 poeng og 24-6 i målforskjell på toppen av tabellen. Lagets toppscorer deles på fire stykker. Emilie Lein, Kristine Gulbrandsen, Christina Despina Larsen Tsikalaki og Maria Schjølberg har alle tre mål hver.

Neste ut for Grei er Frigg borte på Tørteberg førstkommende søndag.

HamKam

Hamarklubben har gått ubeseiret gjennom sesongen, men har og to utsatte kamper som gjør at de ligger litt bak Grei poengmessig. Laget spilte nemlig bare to kamper i mai og der ble det 1-1 borte mot Vålerenga 2 før det ble 6-1-seier hjemme mot Frigg. Toppscorer for HamKam er Julie Heggelund som står med fem scoringer så langt denne sesongen.

Neste ut for HamKam er Røa 2 på bortebane på søndag.

Frigg

Laget fra Majorstua har hatt en varierende sesong så langt, men i mai startet de med 1-1 borte mot Bjørnevatn og to strake 4-2-seire hjemme mot henholdsvis Sarpsborg 08 og Røa 2. Sist ble det et stortap med 1-6 borte mot HamKam. Toppscorer på laget er Emilie Finnevolden Gooderham og Siri Oline Berg-Johansen med fire scoringer hver.

Neste ut for Frigg er Grei hjemme på søndag.

Bjørnevatn

Laget fra nord har igjen imponert denne sesongen og står med ti poeng, samme som Frigg og HamKam. I mai ble det først 1-1 hjemme mot Frigg, før det ble 1-2-tap borte for Porsanger. Hjemme mot Kongsvinger ble det så 1-0-seier, før de fikk seg en trøkk borte mot Grei sist helg med et 0-5-tap.Emma Sofia Nyfelt og Irene Sæther deler toppscorertittelen med to mål hver så langt.

Neste ut for Bjørnevatn er Sogndal hjemme førstkommende lørdag.

Vålerenga 2

Rekruttlaget til Vålerenga har levert en sesong helt på det jevne. I mai har det blitt 1-1 hjemme mot Sogndal, 3-1-seier borte mot Røa 2, 1-1 hjemme mot HamKam og 2-2 borte mot Kongsvinger. Dermed har ikke Vålerenga 2 tapt siden første serierunde da de røk borte mot Bjørnevatn. Toppscorer er Nora Jacklyn Grebstad og A-lagsspiller Tuva Espås med to mål hver.

Neste ut for Vålerenga 2 er Porsanger hjemme på søndag.

Sogndal

Sogndølingene har ikke hatt den beste starten, men ligger midt på tabellen så langt med sine syv poeng 1-1 borte mot Vålerenga 2, 3-0-seier hjemme mot Porsanger og 0-3-tap hjemme for Sarpsborg 08. Toppscorer så langt er Andrea Sælid Njøs med sine tre scoringer.

Neste ut for Sogndal er Bjørnevatn borte på lørdag.

Porsanger

Laget fra nord har hatt en tøff maimåned med tre tap og én seier. Først ble det 1-7-tap borte mot Grei, før de fikk en 2-1-seier hjemme mot Bjørnevatn. Videre ble det 0-3-tap borte for Sogndal og 1-2-tap hjemme mot Røa 2. Lagets toppscorer er Kamilla Høybakken med sine fire scoringer.

Neste ut for Porsanger er Vålerenga 2 på bortebane til søndag.

Røa 2

De nyopprykkede fra Oslo har hatt en tøff start på årets 2.divisjon og maimåned ble heller ikke den beste. Det ble først 1-1 borte mot Sarpsbog 08, fdør det ble tap mot både Vålerenga 2 hjemme (1-3) og Frigg borte (2-4). I siste maikamp ble det en opptur med 2-1-seier borte mot Porsanger. Lagets toppscorer er Kaia Samuelsen Elverum med sine tre scoringer.

Neste kamp for Røa 2 er HamKam hjemme på søndag.

Sarpsborg 08

Østfoldklubben hadde en tøff start på sesongen og startet mai med 1-1 mot Røa 2, før det ble to strake tap mot Frigg borte (2-4) og Grei hjemme (0-6). I siste maikamp ble det dog en sterk 3-0-seier borte mot Sogndal med nysignerte Ina Gausdal på laget. Lagets toppscorer så langt er Florentina Kuqi med fire scoringer.

Neste kamp for Sarpsborg 08 er Kongsvinger hjemme på lørdag.

Kongsvinger

De røde fra Kongsvinger sliter i bunnen av tabellen og har fortsatt ikke vunnet en kamp. I mai ble det først tre strake tap mot henholdsvis Sogndal borte (2-4), Grei borte (0-3) og Bjørnevatn borte (0-1). Sist ble det dog 2-2 hjemme mot Vålerenga 2 og laget doblet med det poengfangsten sin. Toppscorer er Amalie Garsjø Brunes med sine tre scoringer for laget som ligger sist på tabellen.

Neste kamp for Kongsvinger er Sarpsborg 08 borte på lørdag.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

2.divisjon