Mia Svele under finalen i European League 22/23 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Gjensyn med gamleklubben for Svele

I fjor tok hun sølv i European League med Nykøping Falster. Nå skal hun tukte gamle lagvenninner med Storhamar. Se hvem Hamarklubben og Sola skal møte i gruppespillet i European League.


Torsdag ble nemlig de fire gruppene i European League trukket.

Da ble det og klart at Storhamar får knalltøff motstander i danske Nykøping Falster. Forrige sesong ble det sølv i European League for danskene. Dermed skal Mia Svele, som etter et opphold hos danskene signerte for Storhamar før denne sesongen, møte gamlelaget. I tillegg skal Hamar-laget møte ungarske Praktiker-Vác og kroatiske HC Podravka Vegeta.

Mia Svele i aksjon under finalen i European League 22/23 for Nykøping Falster. I år jakter hun gull med Storhamar. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Sola i gruppe D

Sola på sin side får en tur til den spanske solkysten mot Costa del Sol Málaga, samt at de møter ungarske Motherson Mosonmagyaróvóri KC og rumenske CSM Targu Jiu.

Bronsevinneren ute

Fjorårsvinner Ikast er for øvrig ikke med i årets European League siden de istede spiller Champions League denne sesongen.

Bronsevinner fra i fjor, Borussia Dortmund på sin side tapte for rumenske H.C. Dunarea Braila i kvalifiseringen og tok seg med det ikke til European League denne sesongen.

Neptunes de Nantes er med det den eneste tidligere vinneren som er med i denne sesongens nest øverste håndballturnering. De vant tilbake i 21/22-sesongen. Et norsk lag har for øvrig aldri vunnet turneringen.

Gruppe A:

Nykøping Falster, Praktier-Vác, Storhamar Håndball Elite, HC Podravka Vegeta

Gruppe B:

Thüringer HC, H.C. Dunarea Braila, HC Lokomotiva Zagreb, Chambray Touraine Handball

Gruppe C:

CS Gloria 2018 BN, Neptunes de Nantes, MKS FunFloor Lublin, HSG Bensheim/Auerbach

Gruppe D:

Motherson Mosonmagyaróvóri KC, Costa del Sol Málaga, CSM Targu Jiu, Sola HK

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.