Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Gemma Grainger ny norsk landslagssjef

NFF har ansatt ny landslagssjef for kvinnelandslaget. Det bekrefter de selv onsdag.


– Gemma kjenner den profesjonelle og internasjonale toppfotballen for kvinner svært godt. Hun er en ekstremt erfaren landslagstrener med ti år i det engelske fotballforbundet bak seg og nå sist to år som A-landslagssjef for Wales. Gemma er ettertraktet internasjonalt og har dyptgående referanser fra engelsk landslagsfotball som er et av de aller beste miljøene i internasjonal fotball nå. Gemma har imponert oss alle i intervjurundene. Hun er en trener med høye ambisjoner og bunnsolid trener- og lederkompetanse. Vi er overbevist om at Gemma skal bidra til at kvinnelandslaget vårt finner sin posisjon som en energisk og modig utfordrer til de beste i Europa og verden nå, sier fotballpresident Lise Klaveness i en pressemelding fra NFF.

Grainger har de to siste årene ledet Wales sitt landslag og før det jobbet hun i det engelske fotballforbundet i ti år, blant annet som assistenttrener for kvinnelandslaget under EM i 2017 og hovedtrener for ulike aldersbestemte engelske landslag.

– Det er en stor ære å få lede det norske landslaget og en nasjon som har vært en drivende kraft i utviklingen av internasjonal kvinnefotball med gull i både OL, VM og EM. Laget besitter verdensklasse talent og potensial, og jeg gleder meg i første omgang til å jobbe sammen med spillerne og resten av støtteapparatet for å beholde plassen i gruppe A i Nations League. Deretter skal vi gjenvinne/bekrefte vår posisjon og konkurransekraft i internasjonale mesterskap samtidig som vi er tro mot norske verdier som jeg ser frem til å lære enda bedre å kjenne, sier Gemma Grainger i pressemeldingen.

Grainger har signert en kontrakt som strekker seg ut 2026, men med automatisk fornyelse frem til august 2027 om Norge kvalifiserer seg til VM i 2027. Grainger vil dog ikke flytte til Norge, men hun blir boende i Leeds i England.

Det er samtidig enighet om at Grainger jevnlig skal være til stede på Ullevaal for å bidra inn i NFFs fagmiljø, og at hun skal være fysisk til stede på viktige samlinger og arrangementer, samt på toppseriekamper, skriver NFF det i pressemeldingen.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Fotball Norge A-landslaget