Sandra Østenstad spilte i Avaldsnes i fjor og keeper Synne Danielsen spilte i Haugesund. Nå kan de bli lagvenninner i 2024. Her fra lokaloppgjøret på Haugesund Stadion i fjor. Foto: "Mikal Lindoe "

Går mot samarbeid på Haugalandet

Et samarbeid mellom Haugesund og Avaldsnes nærmer seg.


Det melder Haugesunds Avis fredag.

– Avaldsnes Toppfotball med sitt sportslige apparat skal etter planen flytte inn på Haugesund Sparebank Arena. Vi skal toppe laget med spillere fra begge klubber. Og vi skal spille i hvite og blå FKH-drakter fra 2024. Men laget i 1. divisjon må denne sesongen hete Avaldsnes basert på lovene til NFF. Det er eneste forskjell og i korte trekk konsekvensene av vedtaket i Norges Fotballforbund, sier Daglig leder i FKH, Martin Fauskanger til lokalavisen.

Han understreker og at styret i begge klubbene må vedta samarbeidet også, så det er fortsatt en vei å gå.

Men å hete Haugesund i 1.divisjon 2024 er det for sent for. Den fristen gikk ut for flere måneder siden. Nærmere bestemt 1. oktober 2023. Derfor skal de i 2024 ha et samarbeid der Avaldsnes fungerer som A-lag i 1.div, men de skal spille i FKH-drakter og håper at kommunen sier ja til Haugesund Stadion. Samtidig skal Haugesund blir et slags rekruttlag i 2.div. De kan ha Haugesund som rekrutt i 2.div siden de fortsatt vil være to forskjellige klubber med et tett samarbeid.

Dette er heller ikke noe nytt og slik en del klubber har måttet gjøre det siden fristen for å overta lisensen til et lag de siste årene utløper i oktober hvert år. Fra 2025 er dog planen fusjon og det kan føre til nedrykk for rekruttene.

Avaldsnes/Haugesund rykke opp til Toppserien for beholde et lag i 2.divisjon. Ellers går rekruttlaget ned automatisk da det må være en divisjon imellom. Dermed vil avdeling 1 i 2.divisjon ha et ekstra aspekt over seg da et lag kan være på vei ned allerede så fremst ikke Avaldsnes/Haugesund rykker opp da.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Avaldsnes FK Haugesund