Årets første trening for Hammarby i 2024 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Fullsatte tribuner da Hammarby hadde sin første økt for året: –⁠ Det er helt unikt

Hammarby hadde sin første trening for året tirsdag. Det foran fullsatte tribuner. Vi tok en prat med de to nysigneringene Emilie Joramo og Anna Jøsendal, samt Thea Sørbø som i fjor ble svensk cup- og seriemester.


– Det er stort. Det er en overgang fra tidligere, men det er kjempekult med det engasjementet som er her. Det er sånn man vil spille for, sier Emilie Joramo til Kvinneidrett.no.

For på Hammarby sin første treningsøkt for året var det så og si fullsatt. Det til tross for at de største kvinnefotballsupporterne boikottet arrangementet. De boikottet faktisk fordi herrelaget var invitert på treningen, noe som var første gang. Likevel var det knapt et sete å finne ledig og folk sto rundt arenaen.

– Det var skikkelig kult og stort. Jeg håper at vi får like bra trykk på kampene fremover, sier Anna Jøsendal.

Thea Sørbø har allerede spilt én sesong i Hammarby og da ble det både cup- og seriegull. Hun forteller nysigneringene at det bare er å glede seg.

– Det er helt unikt. Jeg tror ikke du finner det noe annet sted i Europa, så det er bare å glede seg til, sier Sørbø.

For det med at Bajen, som Hammarby kaller seg, er unike merker vi stort. Supporterkulturen rundt klubben er på en helt annen planet enn vi har opplevd tidligere i Skandinavia. Til tross for å ha nettopp flyttet til Stockholm merker Joramo den store forskjellen fra Norge.

– Det er veldig unikt, for du ser ikke det så mange plasser kanskje i Skandinavia spesielt. Du ser det lenger ut i Europa, i Spania og sånt, men i Norge for eksempel er det langt ifra det her. Du skal ikke lenger enn til Sverige så er det så stort, og det er kjempekult. Det er det man vil og oppnå med damefotballen, at det skal være så stort engasjement. Man har lyst til å oppleve det samme som herrene og spille for fullsatte stadioner, sier Joramo.

Se hele videointervjuet med jentene i videovinduet (Bildegalleri fra treningen kommer onsdag):

 

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Hammarby Damallsvenskan