Fra serieåpningen mellom Grei og Sogndal i 2024 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Frigg serieleder i avdeling 2

Første serierunde er over og vi oppsummerer runden for 2.divisjon avdeling 2.

Sarpsborg 08 1 - 3 HamKam: 1-3 (1-2)

Sarpsborg sjokkåpnet hjemme mot HamKam da Florentina Kuqi satt inn 1-0 ni minutter ut i kampen. Vertene holdt godt unna en stund, men mot slutten av førsteomgang smalt det to ganger. Først sørget Selma Bakke for 1-1 etter 36 minutter, før Julie Heggelund seks minutter senere satt inn 1-2. 57 minutter ut i kampen scoret Linnea Holmsveen Moen 1-3-scoringen og det ble også kampens eneste scoring. Dermed kunne HamKam juble for tre poeng i serieåpningen.

Bjørnevatn - Vålerenga 2: 1-0 (0-0)

Det tok lang tid før kampen i nord ble avgjort da Vålerengas rekruttlag tok turen fra Oslo. Først 79 minutter ut i kampen kunne vertene juble. Emma Sofia Nyfelt var sikker fra straffemerket og sørget for 1-0. Flere mål ble det ikke og nok en gang tok Bjørnevatn en hjemmeseier.

Grei - Sogndal: 2-0 (0-0)

Den første omgangen ble målløs mellom lagene til tross for at Grei hadde ballen mesteparten av tiden, dog uten å skape de helt store sjansene. Etter hvilen sørget Camilla Ose for 1-0 på et straffespark før Kristine Gulbrandsen stanget inn 2-0 på et hjørnespark. Dermed endte det med 2-0-seier til Grei.

Frigg - Porsanger: 4-1

Ingvild Urå scoret kampens første mål da hun satt inn 1-0 for Frigg snaut halvtimen ut i kampen. Tre minutter senere la Mathilde Rossebø Kalstad på til 2-0, før Amalie Hammersmark Nitteberg sørget for 3-0 rett før pause. Etter hvilen la Kaisa Stangvik Vetrhus på til 4-0, før Porsanger fikk et trøstemål ved Lise Kathrine Næss Guttorm. Dermed endte det med 4-1-seier til Frigg.

Kongsvinger 1 - 1 Røa 2: 1-1 (1-1)

I Røa 2 sitt comeback i 2.divisjon ble det en tøff start da Amalie Garsjø Brunes kun brukte ni minutter på å gi Kongsvinger ledelsen. Røa 2 hentet seg dog inn og åtte minutter før pause sørget Erle Ødegaard Jonsson for 1-1-scoringen. Etter hvilen ble det ingen flere mål og det endte med 1-1 på Gjemselund.