For Denis Ljubović og resten av fotballen i Hardanger ble sesongen en opptur. Foto: Ann-Kristin Røsbø, Hordalandsfotball

Fotballopptur i Hardanger

Sesongen 2022 ble en fotballmessig opptur for fotballen i Hardanger. Om vi tar med Sunnhordland, så ble oppturen enda bedre for regionen.


Det store målet i Kvam denne sesongen var å få Øystese Fotball til å overleve i 4.divisjon. Dermed kunne lagene Øystese/Norheimsund endelig samarbeide inn mot kommende sesong med oppstart i 4.- og 5.divisjon.

Øystese beholdt plassen
Det gikk hele veien til den siste runden før det ble klart at Øystese klarte å stå i divisjonen etter en tung sesong. Selv om gjerne sesongen til Øysetse ikke oppsummeres som en opptur, så har det mye å si for fotballen i Hardanger at laget beholdt plassen. Norheimsund får dermed beholde plassen sin i 5.divisjon og dermed kan samarbeidet som mange har ivret for endelig gjennomføres.

Selv om laget tapte den siste kampen på Voss med klare sifre, så var det jubel i leiren på Voss da det ble klart at sesongens store mål var nådd. Vi snakket kort med årets Øystese trener, Christian Kjosås.

- Det ble meget bra tilslutt. Det var kjekt at vi klarte å holde oss oppe med så mange lokale spillere. Dermed kan samarbeidet mellom Øystese og Norheimsund starte som vi håpet med lag i 4.- og 5.divisjon, sier Kjosås.

- Da samarbeidet ble klart fikk vi i Øystese over noen lokale spillere over fra Norheimsund. Det gjorde treninger og arbeidet inn mot kampene lettere. I tillegg fikk mange av våre lokale spillere erfaring med å spille i 4.divisjon, så jeg ser lyst på fremtiden til samarbeidslaget. I tillegg er det veldig kjekt med at Odda/Tyssedal og Trio tok turen opp til divisjonen. Det kan bety gode og spennende lokaloppgjør i 2023 sesongen, avslutter Christian Kjosås.

Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

Dobler antall lag i 4.divisjon
I tillegg ble det klart at Hardanger får opp Odda/Tyssedal i den kommende 4.divisjonen i 2023. Det ble klart etter at laget slo til med 1-0 borte mot Juristforeningen i den siste kampen for sesongen.

I januar 2019 kom nyheten om at Odda trakk laget sitt fra den daværende 4.divisjonen. Klubben hadde ikke spillerstall til å kunne konkurrere i den divisjonen på det tidspunktet. En handlekraftig ledelse i Odda FK tok et valg som mange ikke skjønte, men det har vist seg å være et godt valg nå tre år etter. Senere slo laget seg sammen med Tyssedal og dermed fikk de et slagkraftig mannskap. Nå er klubben tilbake i 4.divisjon.

Foto: Eirik Gudmundsen
- Er veldig kjekt å være tilbake, sier daglig leder i Odda FK, Rolf Litsheim.  - Vi ser en økende interesse for a-lag fotballen. Vi har fått fred og ro til å jobbe med tingene våre de siste årene og nå er vi tilbake, fortsetter den daglige lederen. Vi har fått inn en god kultur på A-lag nivået og samarbeidet med Tyssedal har vært viktig for å få dette til. 

Han forteller videre at klubben har økt antall spillere på A-laget. Det har gitt juniorspillere en mulighet til å prøve seg på nivået. Før var det litt mer rovdrift påde yngste spillerne. Grunnen var at laget manglet folk til A-laget. 

Sunnhordaland
Regionen Sunnhordland har også hatt en fint fotballår. Begge lagene i 3.divisjon beholdt plassen. I tillegg stod Trott i 4.divisjon etter årets sesong. Regionen dobler også antall lag i den divisjonen. Trio sikret seg opprykk helt på tampen av sesongen i en dramatisk sisterunde i 5.divisjon.


Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

I tillegg må vi legge til at også Fitjar beholdt plassen i 5.divisjon etter årets sesong.Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.