KIL fotografert foran oppgjøret borte mot Bjørnevatn Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet.no

- For en dag!

Det var folkefest på Kongsvinger da klubben hadde mobilisert de lokale til kamp.


Det var duket for "kronekamp" på Kongsvinger denne helgen og publikum hadde møtt opp. Hele 930 tilskuere så oppgjøret mellom KIL - Medkila. Imponerende tall i 2.divisjon. Vertene leverte med gladfotball og vant hele 7-0 hjemme mot Medkila.

Det betyr 3.plass på tabellen for KIL som har fire poeng opp til HamKam på 2.plass. Laget fra Hamar vant sin hjemmekamp mot KFUM Oslo med 2-1 denne helgen. På toppen av tabellen er det Odd som dominerer. Laget har ni poeng til neste lag etter at klubben slo Bjørnevatn med 3-0 søndag.
Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet.no
I bunnen er det mer spenning. Sarpsborg 08 reddet ett poeng med sin scoring på overtid hjemme mot Nanset. Med det resultatet er begge fortsatt under streken. Saprsborg har syv poeng opp til Porsanger på den siste sikre plassen, mens Nanset har to poeng. Porsanger vant sin kamp med 4-1 i Nordland borte mot Bossmo & Yttern. 

Under finner dere litt kommentarer fra trenerne etter helgen kamper. Dette levert til oss fra Lurifax Support.


Lørdag:

Bossmo & Ytteren IL - Porsanger Idrettslag 1-4 (0-1)
0-1 Aurora Hustad Johansen
0-2 Sunniva Austigard Petersen
0-3 Johanne Bjørnå
1-3 Mia Skjerve
1-4 Kamilla Høybakken

Kampanalyse:
Porsanger trenar Reidulf Høybakken:
- Mye krig og dueller, men vi føler vi spiller dem ut i perioder. Fullt fortjent seier.

HamKam Kvinner - KFUM Damer 2-1 (2-1)
1-0 Selma Bakke
2-0 Line Hem
2-1 Silje Tengesdal Stavnheim

Kampanalyse:
Hamkam trenar Nathan Flight:
- En middels dag av oss, men en også hvor vi hadde fullt kontroll. KFUM spilt noen bra fotball men skapte veldig lite, og det var på grunn av våre god kontroll! Vi skapte noen målsjanser men kan fortsatt har bedre tempo i spill. Viktigste ting i dag var 3 poeng og vi jobbet hardt og godt å sikre det!

KFUM trenar Jesper Eek:
- Vi kommer veldig skjevt med to baklengsmål tidlig i kampen. Vi reduserer like etter, men måtte se to gule blir til rødt på en spiller etter en drøy halvtime. Med ti spillere siste timen kjemper jentene meget bra og er både dyktige og heldige som holder nullen resten av kampen. Dessverre blir det ingen flere skåringer på oss, men vi kan glede oss over at to egenutviklede spillere debuterte i 2. div. Den ene etter langvarig skadeopphold. Vi gratulerer HamKam med seieren og ønsker dem lykke til i høst.
Foto: Andreas Kristoffer Berge, Kvinneidrett.no/Sportskolletkivet.no
Sarpsborg 08 - Nanset 1-1 (0-0)
0-1 Pia Tormondsrud
1-1 Maja Svensson Martinsen

Søndag:

KIL Fotball Kvinner - Medkila IL Damer 7-0 (4-0)
1-0 Ingrid Hellerud Ihlebekk
2-0 Ingrid Hellerud Ihlebekk
3-0 Selvmål
4-0 Naomi Griffin
5-0 Marie-Claire Hirwa Sebazungu
6-0 Aurora Skjelbreid Ellingsen
7-0 Marie-Claire Hirwa Sebazungu

Kampanalyse:
Kongsvinger trenar Rune Skasberg:
- For en dag! Klubbens administrasjon og frivillige har jobbet knallhardt for å arrangere årets kronekamp. Med 930 tilskuere og seier 7-0 så presterte alle på et høyt nivå! Medkila har et lag jeg synes spiller god fotball, men i dag fikk de ikke tid og mulighet til å true oss mer enn et par ganger. Til det var vi beat i det meste og rullet opp mange strålende angrep. I dag var vi også mer effektive foran mål. Strålende fornøyd og stolt i dag!

Medkila trenar Matias Olsen:
- Flotte rammer rundt kampen! Kongsvinger overlegen fra start til slutt.
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Lyn Fotball Damer 2 - Mjølner 4-1 (1-1)
0-1 Helle Fosseng Mathisen
1-1 Ella Sofie Aamaas
2-1 Amanda Renee Robinson
3-1 Miriam Vilnes Mjåseth
4-1 Amanda Renee Robinson

Kampanalyse:
Lyn spelar Miriam Vilnes Mjåseth:
- Hadde mykje ball, men skapte ikkje så store sjansa. Løsna etter kvert å scora 4 mål. Alt i alt ein grei gjennomføring.

Mjølner trenar Thomas Bangstad:
- 1.omgang starter med et voldsomt press fra Lyn de første 10-15min. Vi holder unna og biter oss sakte men sikkert inn i kampen. Skaper et par farlige kontringer og tar også ledelsen. Har et par feite sjanser til å utøke ledelsen. Rett før pause får Lyn 1-1 etter det som burde vært dømt frispark for angrep på vår keeper. Surt men fortjent utligning. 2.omg fortsetter i samme spor. De meget ballsikre sentrale midtbanespillerene til Lyn styrer og steller. Vi får ikke i gang vårt eget spill på den måten vi ønsker, selv om det er en aning bedring fra 1.omg. Lyn får etterhvert den forløsende 2-1 scoringa. 2 sene mål til etter at vi må frem å jakte scoring. Fortjent hjemmeseier på en bane som aldri burde vært tillatt å spille på i en allnorsk kamp. Vi takker Lyn og en for dagen meget god dommertrio for kampen! 

Bjørnevatn - Odd 0-3 (0-2)
0-1 Stina Kleppe
0-2 Julie Pedersen
0-3 Frida Skoglund

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

2.divisjon