Fra serieåpningen på Kuventræ 2022 Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

Folksomt på Kuventræ da damene serieåpnet

Det var serieåpning 2.divisjon avdeling 4 denne onsdagen. Os Damene tok denne kvelden i mot Arna-Bjørnar 2.

En kunne ikke bedt om en bedre ramme rundt en serieåpning. Solen varmet og publikum hadde møtt opp i hundrevis. Anslaget vi har fått er mellom 400-500 stykker. Om det stemmer, så er denne kampen plassert inne på 10 ti listen av de mest besøkte damekampene denne sesongen i Norge!

Os damene rykket opp etter fjorårssesongen og skal få bryne seg på spill i 2.divisjon, mens Arna-Bjørnar 2 har lenge vært et fast lag i denne divisjonen. Nytt av året er det at antall avdelinger i 2.divisjon skal slankes ned fra dagens åtte til to avdelinger.

Vertene kom best i gang og hadde en meget stor sjanse etter knappe to minutter, men Moa Edrud i gjestenes mål vant duellen. Hun var årets keeper i Toppserien i fjor og var ikke for lenge siden med Sverige U23 på landslagssamling. Etter dette kom det unge Arna-Bjørnar jentene fremover og styrte kampen. Gjestene får en god sjanse ved Folland, men keeper Haugland redder. Etter 17 minutter kommer derimot 0-1. Ada Årsæther setter inn målet for bortelaget. Kun to minutter senere er venstrekanten på farten igjen med en ny scoring. Dermed 2-0 til bortelaget. Gjestene styrer resten av omgangen, men det blir ikke flere scoringer. Den største sjansen kommer til Os som er alene igjennom mot Edrud, men igjen vinner gjestenes keeper duellen. Dermed 2-0 til Arna-Bjørnar til pause.

I den andre omgangen er det ganske så jevnt det første tjue minuttene uten at det er alt for store sjanser. Etter det ble gjestene bare for gode. Etter 68 minutter setter mina Bell Folland inn 3-0, før Julie Grønning banker inn 4-0 med et skudd i vinkelen. Etter dette er Os damene sluttkjørt. Tomine Svendheim (2), Linnea Sælen og Samra Muhic scorer fire mål til for Arna-Bjørnar 2. Dermed vinner laget 8-0.

Under kan dere se et lite album fra kampen. Flere bilder kommer i morgen kveld.